Epilog drame v Švici? Slovenske stopničke

Smučarski skoki 15. Dec 202315:24 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec, najboljša po prvi seriji tekme svetovnega pokala v Engelbergu, je v finalu po težavah pri doskoku zasedla tretje mesto in Sloveniji prinesla prve stopničke to zimo. Med najboljšo deseterico sta končali še Nika Prevc in Nika Križnar, ki sta zasedli sedmo oziroma osmo mesto.

Zmage se je veselila Francozinja Josephine Pagnier pred Kanadčanko Alexandrio Loutitt, Klinec pa je v finalu obe krepko preskočila po daljavi, vendar se je pri doskoku komaj rešila padca.

Poleg že omenjenih slovenskih skakalk je odlično v finalu nastopila tudi mlada Ajda Košnjek, ki je napredovala za deset mest in zasedla 17., Katra Komar je bila 18., Taja Bodlaj pa 25.

Skakalke v soboto ob 11. uri čakajo nove kvalifikacije, druga tekma pod goro Titlis pa bo na sporedu ob 12.30.

Finale zaznamoval grd padec

Norvežanka Anne Odine Ström je v finalni seriji takoj po pristanku grdo padla. 25-letnica je obležala v izteku skakalnice, tako da so jo morali odnesti na nosilih.

Po prvih informacijah so prek radia norveške ekipe sporočili, da ima bolečine v kolenu. Ström so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, vendar obseg poškodb še ni bil potrjen.

Norveška zveza je prek Instagrama približno pol ure po skrb vzbujajočem incidentu sporočila, da je Norvežanka pri zavesti in zdaj čaka na pregled pri zdravniku.

Za zdaj ni znano, zakaj je do padca prišlo, so pa imele vse skakalke v prvi seriji precej težav zaradi premehkega doskočišča.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!