Odličen obet za Ilko Štuhec

Alpsko smučanje 15. Dec 202311:50 0 komentarjev
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Z najboljšim časom uradnega treninga pred sobotnim drugim smukom sezone, ki ga bo gostil Val d'Isere, je Ilka Štuhec napovedala boj za najvišja mesta.

Štirinajsto mesto na smuku v St. Moritzu je bilo za Ilko Štuhec ob povsem ponesrečeni superveleslalomski predstavi precej slabše od pričakovanj. Mariborčanka pa se, kot vse kaže, namerava neporavnanih računov lotiti že ta teden.

Potem ko je četrtkov uradni trening v Val d’Iseru odpadel, je na petkovem dvakratna svetovna prvakinja in druga smukačica pretekle zime na dobre tri kilometre dolgi progi Oreiller-Killy našla najhitrejšo smučino . S časom 1:46,05 je dobila preizkušnjo in za dve desetinki prehitela  svetovno prvakinjo Jasmine Flury, tretja pa je bila Corinne Suter (+0,58).

Po odličnem obetu zdaj Štajerka upa na ugodne razmere za sobotni smuk, ki se bo začel ob 10.30. Na njem bo nastopilo 57 tekmovalk, med katerimi pa ne bo zmagovalke prve smukaške preizkušnje v sezoni 2023/24 in tudi vodilne smučarke skupnega seštevka Mikaele Shiffrin.

Ilka Štuhec je sicer stara znanka tekem v tem priljubljenem francoskem smučarskem središču. Prvič je nastopala že leta 2009, najlepše spomine pa ima na leto 2016. Takrat je Val d’Isere zapuščala kot zmagovalka smuka in kombincije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!