Ganjenega Krafta v domovini doletela velika čast

Smučarski skoki 9. Maj 202418:51 0 komentarjev
Kraft
Foto: Aleš Fevžer

Avstrijski skakalni as in aktualni zmagovalec svetovnega pokala Stefan Kraft se lahko odslej pohvali, da ima po sebi poimenovano smučarsko skakalnico.

Stefan Kraft je bil pretekli konec tedna deležen posebne časti, potem ko je njegov klub SV Schwarzach na posebnem dogodku in pred številnimi navijači avstrijskega asa naznanil, da bo po njem poimenoval novo smučarsko skakalnico.

“Stefan je z nami že od malih nog. Pravzaprav ni lepšega darila z naše strani našemu super orlu kot to, da se ta objekt za večno imenuje po njem,” je pojasnil predsednik kluba Gerhard Hölzl.

Po pisanju avstrijskih medijev je gesta Krafta ne le presenetila, temveč tudi vidno ganila. “To je velika čast, tukaj sem se naučil skakati. Da se je klub odločil zgraditi kar štiri skakalnice, je sijajen projekt. In zdaj se ena imenuje po meni,” je povedal Kraft in obljubil, da bo v prihodnosti poskušal po najboljših močeh pomagati mladim.

Tridesetletnik velja za enega najboljših smučarskih skakalcev vse časov. Letos je namreč že tretjič osvojil veliki kristalni globus, poleg tega pa slavil tudi na norveški turneji in se razveselil naslova najboljšega na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih. V svoji karieri je na najvišji stopnički zmagovalnega odra stal že 34-krat, do rekorda rojaka Gregorja Schlierenzauerja pa ga loči še deset zmag.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!