Generalka pred SP: Švicarska zmaga in grška senzacija

Alpsko smučanje 4. Feb 202310:50
Foto: Guliverimages

V francoskem Chamonixu so se najboljši slalomisti sveta pomerili generalki pred svetovnim prvenstvom v Meribelu in Courchevelu. Zmage se veseli Ramon Zenhäusern, navdušil pa je tudi Grk AJ Ginis, ki je tej državi privozil prve stopničke v svetovnem pokalu. Štefan Hadalin je bil prepočasen za finale.

Že pred tekmo je bilo jasno, da bo zaradi operacije slepiča preizkušnjo izpustil najboljši slalomist sezone Lucas Braathen in to je bila lepa priložnost za konkurente, da se mu približajo v skupnem seštevku discipline. A izkoristila je nista ne vodilni po prvi vožnji Clement Noel in ne Henrik Kristoffersen, ki sta v drugi vožnji naredila napako in odstopila.

Polom favoritov je izkoristil Ramon Zenhäusern, ki je z dvema sijajnima vožnjama konkurenco ugnal za več kot sekundo. Za pravo senzacijo pa je poskrbel Grk ameriških korenin AJ Ginis, ki se je v tej sezoni vračal po hudi poškodbi. Nagrada za trud je prišla danes v obliki 2. mesta, na katerega se je zavihtel s 23. pozicije po prvi vožnji. Tretji je bil še en Švicar Daniel Yule.

Pravi polom so si vnovič privoščili Avstrijci, njihov najboljši tekmovalec je bil Fabio Gstrein na 13. mestu.

Od Slovencev je nastopil le Štefan Hadalin, ki pa je bil za nekaj stotink prekratek za finale. Tijan Marovt ni nastopil, saj je moral ponoči zaradi slabosti in bruhanja poiskati celo zdravniško pomoč.

Komentari

Vaš komentar