Generalka pred SP Francozinjama, Lampič 14.

Biatlon 21. Jan 202416:03 0 komentarjev
Foto: Vesa Moilanen

Francozinji Julia Simon in Lou Jeanmonnot sta dosegli dvojno zmago na biatlonski tekmi s skupinskim startom v italijanski Anterselvi. Zmagovalni oder je dopolnila Švicarka Lena Haecki Gross, Anamarija Lampič pa je na 12,5 km dolgi tekmi s štirimi streljanji zasedla 14. mesto.

O razpletu tekme je spet odločalo dobro streljanje. Lanska zmagovalka svetovnega pokala Simon si je lahko privoščila kazenski krog, saj je vrsta izjemno hitrih tekmovalk grešila na strelišču, v cilju pa je imela skoraj devet sekund prednosti pred rojakinjo Jeanmonnot, ki je zadela vseh 20 tarč.

Kazenski krog si je “privoščila” tudi zmagovalka petkove skrajšane posamične tekme Haecki Gross, ki je bila v zadnjem krogu močnejša od na strelišču brezhibne Nemke Vanesse Voigt in stopila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Anamarija Lampič se bo lahko spet potolažila z najhitrejšim tekom v karavani, sedemdesetodstotno streljanje pa je premalo za uvrstitev v deseterico. Slovenka je v ležečem položaju obakrat zgrešila po eno tarčo, stojke pa obakrat dve. Del izgubljenega je nato nadomestila v smučini in napredovala na 14. mesto.

V svetovnem pokalu še naprej vodi Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki je danes po štirih napakah s puško, po dvakrat je zgrešila tarče stoje, zasedla 17. mesto.

Današnji tekmi s skupinskim startom sta bili tudi generalka pred februarskim svetovnim prvenstvom v Novem Mestu na Češkem (7. do 18. februar).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!