Goggie ne bo na superveleslalomu, kaj pa Mikaela Shiffrin?

Peking 2022 10. Feb 20227:29 0 komentarjev
Mikaela Shiffrin po veleslalomski preizkušnji. Foto: guliverimage

Ali bo ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin v petek nastopila na olimpijskem superveleslalomu, še ni odločeno. Danes bo 26-letnica še trenirala in se šele nato odločila, ali bo sodelovala na prvi ženski hitrostni preizkušnji zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Tam zanesljivo ne bo Sofie Goggia.

Sofia Goggia, zmagovalka šestih tekem svetovnega pokala v letošnji sezoni, ki si je na tekmi v domači Cortini d’Ampezzo konec januarja poškodovala koleno in mečnico, je že ob prihodu v olimpijski Peking napovedala, da njeni nastopi še niso zagotovljeni.

Padec Italijanke pred olimpijskimi igrami. Foto: Andrea Solero via Guliver

Naslednjo možnost za nastop bo 29-letna smučarka iz Bergama imela v torek, ko je na sporedu smuk, ki je tudi njena najmočnejša disciplina. Goggia je pred štirimi leti na smuku v Pyeongchangu osvojila zlato, pred poškodbo pa je štiri smukaške preizkušnje dobila tudi v letošnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Nastop Mikaele Shiffrin še ni zagotovljen

Mikaela Shiffrin po dveh velikih razočaranjih še ne ve, ali bo nastopila na superveleslalomu. V svetovnem pokalu je trenutno vodilna smučarka zime, a olimpijske igre ji za zdaj ne tečejo po načrtih. Tako v ponedeljek na veleslalomu kot v sredo na slalomu je veljala za favoritko, a obakrat odstopila že v prvi vožnji.

V Peking je prišla, da bi osvojila medalje v petih disciplinah, toda po dveh poraznih predstavah se je začela spraševati, ali bi sploh nadaljevala nastope. “Poskusila se bom ponovno sestaviti, vendar ne vem, kako naj to naredim bolje,” je dejala v sredo. “Še nikoli nisem bila v takšnem položaju in ne vem, kako naj se s tem soočim,” je dodala.

Razočarana Mikaela Shiffrin.

Smukaška proga se ji zdi precej neverjetna in smučanje bi ji bilo v veselje, a kot je dodala, imajo v ekipi nekaj res hitrih smučark, ki lahko zapolnijo praznino. “V čem je smisel, če se bom s proge poslovila pri petih vratcih,” se je vprašala za revijo Sports Illustrated.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!