Hrgota razkril ime šestega skakalca za novoletno turnejo

Smučarski skoki 23. Dec 202115:13 > 20:16 0 komentarjev
Robert Hrgota
Foto: GEPA/Guliverimage

Znanih je vseh šest slovenskih smučarskih skakalcev, ki se bodo prihodnji teden podali v lov za zlatega orla na prvem vrhuncu olimpijske zime, 70. novoletni turneji. Potem ko je selektor Robert Hrgota peterico skakalcev imenoval že pred dnevi, se je ekipi na svojih prvih tekmah svetovnega pokala to zimo danes pridružil še Žiga Jelar.

Selektor Hrgota je v ekipo poleg nekdanjega šampiona turneje Petra Prevca, ki je bil lani skupno osmi, imenoval še najboljše to zimo Anžeta Laniška, Ceneta Prevca, Timija Zajca in Lovra Kosa.

Kot šestega člana ekipe, ki se bo v ponedeljek odpravila v Nemčijo, pa je izbral povratnika po preboleli koronski bolezni, Jelarja.

Lani eden boljših slovenskih skakalcev je v pripravah na zimo konec oktobra zbolel za covidom-19 in s precejšnjimi težavami ter posledicami okužbo prebolel.

V začetku decembra se je, kot je Jelar zapisal na instagramu, po dolgih 43 dneh vrnil na skakalnico, na sredinem državnem prvenstvu pa je prvič tekmoval in se z ekipo kranjskega Triglava veselil naslova prvaka, posamično pa je zasedel sedmo mesto.

Cilji slovenske vrste za prvi vrhunec sezone so bili začrtani že pred olimpijsko zimo. Hrgota si želi enega skakalca med šest ali dva med deset oziroma tri med 15.

Novoletna turneja brez gledalcev tudi v Avstriji

Potem ko so še pred dnevi prireditelji avstrijskega dela novoletne skakalne turneje sporočili, da bo njihovi tekmi lahko spremljalo omejeno število gledalcev, je danes prišlo do spremembe. Tako kot v Nemčiji po novem ne bo gledalcev niti na avstrijskem delu tekmovanja.

“Obžalujemo takšno odločitev, ki bo prizadela gledalce in športnike, a želimo oblastem pomagati v prizadevanjih pri omejevanju koronske pandemije,” so sporočili iz zveze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!