Velike spremembe v nemških skokih

Smučarski skoki 10. Apr 202415:53 0 komentarjev
Stefan Horngacher Michal Doležal
Foto: Profimedi

Nemška smučarska zveza (DSV) je sporočila, da bosta strokovna štaba članskih nemških reprezentanc v smučarskih skokih pred novo sezono doživela kar nekaj sprememb.

Velika sprememba se obeta v moški reprezentanci, na čelu katere ostaja glavni trener Stefan Horngacher. Poslavlja pa se njegov pomočnik Michal Doležal. 46-letni Čeh se je nemški zasedbi pridružil pred dvema sezonama, zdaj pa jo je zapustil na lastno željo. Njegov naslednik bo znan v prihodnjih tednih, v ekipi pa ostajata Horngacherjeva pomočnika Andreas Mitter in Paul Winter.

Nemci so pred kratkim končano sezono odprli dobro, nato pa se je njihova forma začela krhati. Najboljši med njimi je bil na koncu Andreas Wellinger, ki je v skupnem seštevku osvojil tretje mesto, za Stefanom Kraftom in Rjojujem Kobajašijem. V pokalu narodov je Nemčija prav tako osvojila tretje mesto, na zaključku v Planici so jih prehiteli Slovenci, prepričljive zmage pa so se veselili Avstrijci.

Vrača se stari znanec

Novega trenerja pa imajo tudi nemške skakalke. Te so v primerjavi s prejšnjimi sezonami v zadnji zimi doživele velik padec rezultatov, najboljša v skupnem seštevku je bila Katharina Schmid šele na 10. mestu, v pokalu narodov pa so končale na petem mestu za Avstrijkami, Slovenkami, Japonkami in Norvežankami.

Že novembra je s položaja glavnega trenerja nepričakovano odstopil Maximilian Mechler, začasno pa ga je nadomestil Thomas Juffinger. Zdaj bo funkcijo prevzel Heinz Kuttin, ki je od leta 2020 deloval v nemški ekipi za nordijsko kombinacijo. 53-letni Avstrijec je v letih 2014-2018 vodil avstrijsko moško reprezentanco, nato je deloval v razvojni ekipi Kitajske, zdaj pa se vrača v smučarske skoke.

Heinz Kuttin
Foto: Profimedia

“Veselim se nove naloge. Zaradi prihodnosti je ključno, da stalno razvijamo mlade skakalke s pravo metodologijo in strategijo. Želimo jih pripeljati na vrh sveta. Z reprezentanco se seveda želimo dobro predstaviti v svetovnem pokalu, na svetovnem prvenstvu 2025 v Trondheimu pa se boriti za kolajne,” je ob imenovanju dejal Kuttin, čigar pomočnik bo prav Juffinger.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!