Ilka Štuhec je prišla po srebro

Alpsko smučanje 13. Mar 202313:401 komentar
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se bo zadnje smukaške preizkušnje v sezoni lahko lotila nadvse sproščeno, saj ima že zagotovljeno srebrno kolajno v smukaškem seštevku svetovnega pokala. Na ponedeljkovem treningu je bila med najhitrejši (4.).

Sofia Goggia ima neulovljivo prednost in bo v sredo v zrak dvignila še četrti mali kristalni globus. Elena Curtoni na tretjem mestu zaostaja že preveč, tako da je Ilka Štuhec preko Barcelone v Soldeu pripotovala z že zagotovljeno srebrno kolajno v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Na sredini tekmi bo tako lahko sproščeno napadala vrhunski posamični rezultat. Dobro razpoložena je bila že na ponedeljkovem treningu. Končala ga je na četrtem mestu, in sicer z zaostankom 76 stotink sekunde za najhitrejšo Lauro Gauche. Med Francozinjo in Slovenko sta se znašli še Nina Ortlieb in Corinne Suter, medtem ko pa je bila Sofia Goggia šele deseta.

Ilka Štuhec bo sicer v sredo napadala svojo četrto uvrstitev na stopničke v sezoni 2022/23. Slavila je tudi eno zmago, in sicer v Cortini d’Ampezzo.

Ilkini vrhunski rezultati v letošnji sezoni nakazujejo tudi njeno nadaljnjo pot. Če je bilo pred letom odločitev za nadaljevanje kariere  razumeti kot zadnji poskus, pa tokrat večjih dvomov o vstopu v novo pripravljalno obdobje ne bo. Pričakovati gre tudi, da bo 32-letna Štajerka obdržala obstoječo spremljevalno ekipo, kot zadetek v polno pa se je izkazalo tudi sodelovanje s proizvajalcem smuči Kästle.

Komentari

Vaš komentar