Najboljši superveleslalom zime za Ilko Štuhec

Alpsko smučanje 2. Mar 202410:25 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

V Kvitfjellu so dekleta na olimpijski progi vozila predzadnji superveleslalom sezone pred zaključkom zime v avstrijskem Saalbachu. Ilka Štuhec je postavila najboljši izid sezone v superveleslalomu, Štajerka se je zavihtela na 8. mesto. Zmaga gre Švicarki Lari Gut Behrami, ki ji pred finalom sezone kaže na mali kristalni globus v superveleslalomu.

REZULTATI

Gut-Behrami je na tekmi majhnih razlik pri vrhu za 12 stotink sekunde prehitela Avstrijko Cornelio Hütter, še stotinko zadaj je bila njena rojakinja Mirjam Puchner.

Federica Brignone je ob zelo majhnih razlikah zaostala za 31 stotink, kar je bilo ob koncu dovolj za šesto mesto. Gut Behrami, Hütter in Brignone so bile v superveleslalomskem seštevku ‘stisnjene’ znotraj 34 točk. Pred zadnjima dvema superveleslaloma ima Gut-Behrami pred Hütter 25 točk zaloge, Italijanki Brignone pa beži za okroglih 100 točk.

Ilka dobre volje

Kaj pa Ilka? Štajerka se sicer v tekoči zimi ni ravno izkazala, ko beseda nanese na superveleslalom. Točke je pred današnjo preizkušnjo osvojila le na decembrski tekmi v Val d’Iseru, ko je zasedla 15. mesto, drugače pa bila štirikrat prepočasna in enkrat (Cortina d’Ampezzo) vožnje ni dokončala.

Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Tokrat je ob manj zavito postavljeni progi postavila osmi najboljši čas (+1,06), potem ko je imela na polovici trase celo enak čas kot zmagovalka.

Spet je navdušila predstavnica BiH Elvedina Muzaferija, ki je postavila deveti najboljši čas (+1,09), kar je njen najboljši izid kariere v superveleslalomu.

Jutri je v Kvitfjellu na spooredu še en superveleslalom, karavana se prihodnji konec tedna seli v švedski Äre za tekmi v tehničnih disciplinah, nato pa sledi le še zaključek zime v Saalbachu med 16. in 24. marcem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!