Ilka Štuhec znova praznih rok

Alpsko smučanje 14. Dec 202310:22 1 komentar
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Val odpovedi v novi smučarski sezoni ne popušča. Vanj se je ujel tudi prvi uradni trening pred sobotnim ženskim smukom svetovnega pokala v Val d'Iseru.

Od doslej predvidenih devetih moških tekem sta bili izpeljani le dve. Izkupiček je nekoliko boljši pri ženskah, kjer so pod streho spravili devet preizkušenj, odpovedane pa so bile “le” tri. Deloma tudi zaradi bolj tehnično obarvanega koledarja v prvem delu sezone. Statistika bi bila še nekoliko slabša, če bi dodali še vse uradne treninge. Prav danes je odpadel naslednji.

V Val d’Iseru proga zaradi novozapadlega snega še ni dovolj dobro pripravljena za trening najboljših smukačic. Organizatorji so se sicer odločili, da bodo trenerji in smučarke v zgodnjem popoldnevu lahko opravili vsaj ogled terena, medtem ko pa je trening odpovedan. Nekaj optimizma vliva vremenska napoved, po kateri se zdi program s petkovim edinim treningom, sobotnim smukom in nedeljskim superveleslalomom vendarle izvedljiv.

Med oseminpetdesetimi smučarkami, ki zdaj upajo na petkov preizkus proge Oreiller-Killy ni vodilne smučarke svetovnega pokala Mikaele Shiffrin. Svojo priložnost pa bo zanesljivo iskala Ilka Štuhec, ki sezono odprla s štirinajstim mestom v St. Moritzu, kar je slabše od pričakovanj. Na Val d’Isere ima sicer lepe spomine, saj se je tam veselila dveh (od 11) zmag.

”Vem, da je trenirala dobro. Temu primerno je bilo tudi počutje. Res je, St. Moritz je rezultatsko ni zadovoljil. A vemo, da je v pravi formi. Na to so nakazovali tudi treningi. Bodimo potrpežljivi. Ilka je dovolj izkušena in nas je že večkrat razveselila,” proti Val d’Iseru pogleduje vodja slovenskih reprezentanc Janez Slivnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje