Italijanke deklasirale konkurenco v St. Moritzu

Alpsko smučanje 12. Dec 202112:14 > 12:48
AP Photo/Marco Trovati via Guliverimages

Federica Brignone prva, Elena Curtoni druga, polovica elitne deseterice pa ima ob imenu izrisano Italijansko zastavo. Takšni so rezultati ženskega superveleslaloma v St. Moritzu. Slovenke tudi danes niso osvojile točk.

Edina, ki se je na skrajšani superveleslalomski tekmi enakovredno borila z izjemno razpoloženimi Italijankami, je bila Mikaela Shiffrin, ki je končala na tretjem mestu. Današnji obračun najboljših superveleslalomistk na svetu je bil sicer kar precej časa pod vprašajem, saj so zgornji del proge stresali močni sunki vetra.

Žirija tekmovanja je tako start prestavila nekoliko nižje, Švicarjem pa je zastal dih, ko je s številko 7 na progi zdrsnilo Lari Gut Behrami, ki je nato precej spektakularno poletela celo čez zaščitne ograde. K sreči je smučarska šampionka sama prismučala v cilj, za zdaj ni nobenih informacij o tem, da bi staknila kakšno poškodbo.

Nova ničla Slovenk

Slovenke ta konec tedna v St. Moritzu niso navdušile, po včerajšnji točkovni ničli se je na žalost ta scenarij ponovil tudi danes. Maruša Ferk po veliki napaki v srednjem delu ob prihodu v cilj ni prehitela nobene smučarke, Ilka Štuhec pa je odstopila.

Rezultate najdete tukaj.

Komentari

Vaš komentar