Kakšno je po grdem padcu zdravstveno stanje Timija Zajca?

Smučarski skoki 4. Feb 202312:34
Foto: Guliverimage

Včerajšnja tekma mešanih ekip v smučarskih skokih v nemškem Willingenu je postregla z neverjetnim skokom Timija Zajca. Slovenski as je ob močnem vetru v prsa pristal pri kar 161,5 metra, a ob pristanku praktično v ravnini grdo padel. K sreči padec ni pustil posledic in Timi Zajc bo danes nastopil na moški posamični tekmi.

161,5 metra. To je nepredstavljiva daljava, ko je govora o smučarskih skokih. A tako daleč je včeraj popoldan na največji skakalnici na svetu v nemškem Willingenu “poletel” slovenski šampion Timi Zajc, a v nevarnih vetrovnih razmerah ob pristanku grdo padel. V izteku skakalnice se je najprej prijel za stegno, potem še za koleno, a k sreči padec ni pustil večjih posledic.

Počutim se dobro, pred nami je nova tekma. Zvečer niti nisem opravil kakšnih posebnih pregledov, za to ni bilo potrebe. Večkrat sem si ogledal včerajšnji skok, kar zanimivo je bilo videti vse skupaj. Verjamem, da bo danes bolj varno, te stvari se vendarle redko dogajajo,” je za nacionalno televizijo včerajšnji skok pokomentiral trenutno najbolj vroč slovenski skakalec, ki meni, da padec ne bo pustil niti prevelikih psiholoških posledic.

Današnja posamična moška tekma se bo začela ob 16:00, ob 14:30 bodo na sporedu kvalifikacije.

Komentari

Vaš komentar