Lanišek in Kos tik pod stopničkami, zmaga ostaja v Nemčiji

Smučarski skoki 10. Dec 202317:45 > 17:47 0 komentarjev
Anže Lanišek
Foto: Profimedia

Anže Lanišek in Lovro Kos sta drugo posamično tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Klingenthalu sklenila na 4. mestu. Zmage se je vnovič veselil Nemec Karl Geiger, presenetljivo drugo mesto je osvojil Švicar Gregor Deschwanden.

Po prvi seriji je dišalo po prvih slovenskih stopničkah v letošnji sezoni, saj sta Anže Lanišek in Lovro Kos zasedala odlično drugo oziroma tretje mesto.

Toda v finalu sta odlično skočila predvsem Gregor Deschwanden in Andreas Wellinger, ki ju je uspel na koncu premagati zgolj včerajšnji zmagovalec Karl Geiger.

Do točk so prišli tudi preostali trije slovenski orli. Peter Prevc je tekmo končal na 11. mestu, kar je bilo dovolj za nov izjemen mejnik v njegovi karieri. Postal je namreč deveti skakalec v zgodovini, ki je presegel 10.000 točk v svetovnem pokalu. Timi Zajc je bil 14., Domen Prevc pa 17.

Izjava Laniška:

Vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijec Stefan Kraft, je končal na devetem mestu in prvič v sezoni ostal brez zmagovalnega odra. Lanišek je kot najboljši Slovenec napredoval na skupno deveto mesto sezone.

Rezultati:

Po tekmah v Klingenthalu sledi tradicionalna generalka za prvi vrhunec sezone, novoletno turnejo, ki jo bo gostil švicarski Engelberg.

Izjava trenerja Roberta Hrgote:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!