Ljubno in Beljak s skupno organizacijo silvestrske turneje

Smučarski skoki 2. Jan 20229:57 > 10:22

V okviru premierne silvestrske turneje za svetovni pokal smučarskih skakalk je na Ljubnem ob Savinji potekal tudi obisk delegacije iz Beljaka. Na sestanku z vodstvom panoge je naslednja izvedba tekmovanja tako rekoč potrjena, Ljubno in Beljak pa se že intenzivno pripravljata na turnejo v sezoni 2022/23.

To sta za Slovensko tiskovno agencijo potrdila predsednik organizacijskega komiteja na Ljubnem Rajko Pintar ter prvi mož organizacijskega odbora za tekme v Beljaku Gerhard Prasser.

“Danes smo pred začetkom tekme imeli na Ljubnem posebne goste, in sicer je prišla delegacija Beljaka, ki je že v koledarju tekem kot prireditelj silvestrske turneje v prihodnji sezoni. Prinesli so izjavo, da je Avstrijska smučarska zveza podprla sodelovanje z Ljubnim pri organizaciji naslednje silvestrske turneje,” je uvodoma dejal Pintar.

Dogovorili so se za skupne aktivnosti, ki se bodo začele že v naslednjih dveh, treh tednih na ravni obeh organizacijskih komitejev ter lokalnih oblasti. Dolgoročnih pogodb vseeno ne bodo sklepali, upajo pa na čim daljše sodelovanje pri vzpostavljanju tradicije v ženskih skokih ob prehodu koledarskega leta.

“Vsi računamo na dolgoročno sodelovanje, veliko jamstvo pa je to, da je na tem sestanku sodelovala tudi direktorica tekem svetovnega pokala Chika Yoshida in njen pomočnik Miran Tepeš. Potrdila in pozdravila sta idejo ter načrte o turneji,” je potrdil Pintar.

Avstrijec opozoril na pritisk organizatorjev moške novoletne turneje

“Za nas je pomembno, da ženskam damo nov format tekmovanja in nismo privesek oziroma da igramo ‘tretje kolo’ v primerjavi z moško turnejo. Zato bomo v naslednjih tednih tudi zelo intenzivno nadaljevali pogovore in aktivnosti,” je poudaril Gerhard Prasser in opomnil na pritisk, ki ga izvajajo organizatorji tekem moške turneje. Ti namreč želijo turnejo reklamirati v okviru svojega novoletnega skakanja. “To vse le nakazuje na vse večji pomen ženskih skokov v regiji ter atraktivnost naše skupne ideje,” je dodal avstrijski funkcionar.

Komentari

Vaš komentar