Marco Schwarz že končal sezono

Foto: Guliverimage

Marco Schwarz je po padcu na smuku v Bormiu utrpel hude poškodbe. Kasneje je bilo potrjeno, da je sezona in s tem tudi bitka za velika kristalni globus že končana.

Avstrijski smučar je bil po prvem predhodnem pregledu po padcu v Bormiu premeščen v Innsbruck. Schwarz se je pritoževal nad bolečinami v desnem kolenu. Še slabša novica je prišla zvečer, saj je sedaj jasno, da si je 28-letnik strgal križne vezi, so sporočili iz avstrijske smučarske zveze.

Raztrgal si je tudi notranji meniskus in poškodoval hrustanec v desnem kolenu.

Glavni trener Marko Pfeifer je še popoldne upal, da poškodba morda vendarle ni tako huda.

“To je usoda smučanja v spustu. Izjemno mi je žal, vendar je borec in zagotovo se bo vrnil še močnejši” je povedal Pfeifer.

Po sedmem času na drugem treningu je Schwarz na tretjem smuku sezone nastopil s številko 17, bil v zgornjem delu proge zavidljivo hiter, nato pa je izgubil nadzor nad smučmi, zdrsnil, se zapletel v zaščitno mrežo in pristal v napihljivi ogradi. Čeprav se je hitro postavil na noge, je kmalu postalo jasno, da ni šlo za povsem nedolžen padec. Svetovni prvak in zmagovalec šestih tekem svetovnega pokala je odšepal do bližnje ravnine, kjer so ga vpeli v opornico in dvignili v helikopter.