Saniju Bečiroviću na pomoč priskočil Goran Dragić (VIDEO)

Evroliga 28. Dec 202314:59 0 komentarjev
Sani Bečirović
Foto: Profimedia

Športni direktor Panathinaikosa Sani Bečirović se je za Sportklub razgovoril o prvih šestih mesecih v Atenah, kjer pomaga ustvarjati veliki projekt ambicioznega lastnika. Po težkem začetku so Grki v zadnjem odboju ujeli odlično formo in se prebijajo vse višje po evroligaški lestvici.

Panathinaikos je bil zadnja leta daleč od nekdanje slave. Šestkratni prvak evrolige se na zaključni turnir ni uvrstil vse od sezone 2011/12. Zadnje tri sezone je ostal tudi brez končnice. Lani na predzadnjem mestu z razmerjem zmag in porazov 9-23. Lastnik kluba Dimitris Giannakopoulos je udaril po mizi in se odločil, da Feniksa dvigne iz pepela ter vrne nazaj na vrh najelitnejšega evropskega tekmovanja. Ena od prvih potez je bila okrepitev vodstva kluba, v ta namen se je iz Cedevite Olimpije v Atene preselil Sani Bečirović.

“Vsak dan te čaka nov izziv, ali gre za potovanja, poraze, zmage in vse ostalo, kar vpliva na celotno delovanje kluba. Srečen sem, da imam okoli sebe odlično ekipo, ki mi zelo pomaga. To ne bi bilo mogoče, če ne bi Giannakopoulos zagnal tega projekta velikega Panathinaikosa,” je za srbske kolege s Sportkluba v intervjuju spregovoril Bečirović.

Prvi cilj je bil najti pravega trenerja, s pravo zmagovalno mentaliteto, kar so Grki našli v Erginu Atamanu. Nato se je začelo še težje delo. Prepričati kvalitetne košarkarje, da Pao znova meri visoko, razkriva nekdanji slovenski reprezentant: “Številni igralci so nas zavrnili, nekateri celo niso želeli začeti pogovorov. Razlog je bil v slabih izidih iz prejšnjih sezon ter slaba slika, ki jo je Panathinaikos pošiljal v svet. To sta spremenila podpisa Mathiasa Lessorta in Lucasa Vildoze. Omeniti je treba še Kostasa Sloukasa. Z njim se je zgodil preobrat, celoten projekt je dobil na teži in veličini. Dobili smo igralca, ki bo vzor mladim in hkrati Evropi poslali sporočilo, da mislimo resno.”

Dragić pomagal, da je Disneyland zamenjal za Gardaland

Najtežje mu je bilo v podpis prepričati Američana Kendrica Nunna. Mesec dni po začetku sezone se je 28-letni branilec, ki je v ligi NBA odigral štiri sezone, vendarle odločil in zapisal svoje ime na pogodbo. “Vsakemu je težko pozabiti na ligo NBA in se odločiti za novo avanturo. Rad se pošalim, če si v Disneylandu in ti nekdo reče, gremo zdaj v Gardaland, čeprav gre za dober zabaviščni park, to ni več Disneyland. V naših očeh evroliga pomeni ogromno, te atmosfere in navijačev ne moreš prenesti v ZDA, a za nekatere košarkarje to preprosto ni dovolj.”

Kendrick Nunn in Goran Dragić skupaj v Miamiju. Foto: Profimedia

Jeziček na tehtnici je bil naposled nekdanji član Miamija, ki si je z Nunnom garderobo na Floridi delil dve sezoni. “Moram se zahvaliti mojemu dobremu prijatelju in nekdanjemu soigralcu Goranu Dragiću, ki je malce pomagal in pristavil kakšno lepo besedo,” je z nasmeškom dejal Bečirović.

Panathinaikos je v zadnjem obdobju vse boljši. Novo moštvo je na uvodnih štirih tekmah utrpelo tri poraze, a je danes že na 4. mestu lestvice evrolige. Na zadnjih desetih obračunih, odkar je član Atenčanov tudi Nunn, so Grki vpisali sedem zmag. Nunn je bil izjemno vroč predvsem na zadnjih šestih obračunih, ko ni nikdar vpisal manj kot 13 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!