Navijači, pozor: v Planico ne pozabite vzeti dežnikov

Foto: Jurij Kodrun

Praznik poletov v dolini pod Poncami bo ta konec tedna spremljalo spremenljivo in zelo muhasto vreme, zato naj navijači ne pozabijo na dežnike, so nam zaupali na Agenciji za okolje.

Če smo bili v zadnjih letih polete v Planici navajeni spremljati v lepem vremenu, pa bo tokrat precej drugače. Tako petkova kot tudi sobotna in nedeljska preizkušnja se bdo namreč odvile v zelo muhastem vremenu, nam je izdal Luka Ravnik z Agencije za okolje (ARSO), ki ne izključuje niti snežnih ploh.

“V petek kaže na oblačno vreme, pihal bo jugozahodni veter. Padavine se bodo lahko pojavile že sredi dneva. Na nek način muhasto, oblačno vreme,” je za Sportklub dejal Luka Ravnik in dodal, da veter ne bo tako šibak, zato bi skakalcem na petkovi posamični tekmi lahko povzročal preglavice. “V prvi polovici dneva kaže na več vetra, v popoldanskem času na manj. V dnevnem razvoju obstaja možnost ploh oziroma občasnega dežja, izključena ni niti snežna ploha.”

Zelo podobno bo tudi dan pozneje, ko skakalno karavano ob 10. uri čaka ekipna preizkušnja. Vsi obiskovalci se bodo morali dobro obleči, saj bodo temperature zjutraj okoli nič stopinj Celzija, a se bo nato čez dan otoplilo na okoli 15 stopinj Celzija. “Znova bodo možne plohe, tudi kakšna nevihta oziroma snežna ploha. Sredi dneva in popoldne bo še vedno pihal jugozahodni veter,” je izdal dežurni meteorolog, za nedeljski finale sezone pa napovedal vremenski obrat.

“Vremensko dogajanje iz preteklih dni nas bo prešlo, a bomo prišli pod vpliv severnega vremena. Še vedno bo precej oblačno, pihal pa bo zmeren severni veter. Še vedno obstajajo možnosti snežne plohe,” je pojasnil Ravnik, a poudaril, da je omenjena napoved še vedno negotova in se spreminja iz dneva v dan. “Gotovo je le, da bo muhasto vreme, negotovo pa, koliko bo padavin,” je še pripomnil.