Nesrečna Sofia, kakršne še niste videli. In je ne bi smeli

Alpsko smučanje 12. Apr 20249:23 4 komentarji
Sofia Goggia. Foto: Guliverimage

Neustrašna italijanska alpska smučarka Sofia Goggia, ki okreva po dvojnem zlomu golenice in poškodbi gležnja, se je znašla na naslovnici revije 7. Toda …

Potem ko je osvojila tri zaporedne smukaške globuse, je tudi na prvih smukih nove sezone kar štirikrat stala na odru za zmagovalke. Sofia Goggia je odločno pogledovala proti novemu globusu, nato pa je postala ena od preštevilnih žrtev pravega cunamija poškodb.

V pogovoru za revijo 7, ki jo izdaja Corriere della Sera, se je razgovorila tudi o strašljivem padcu na treningu, ko je videla, da nad nogo nima nobenega nadzora. Po zlomu gležnja in dvojnem zlomu golenice jo je čakala nova rehabilitacija, ki še kar traja in bo trajala še nekaj časa.

Italijankina vrnitev v medije pa je dvignila kar nekaj prahu tudi zaradi naslovne fotografije. Olimpijska prvakinja in svetovna podprvakinja pozira v postelji s svojim štirinožnim prijateljem, do spodrsljaja pa je prišlo pri podplatih. Ob boljšem pogledu postane jasno, da gre za dva podplata leve noge.

Goggia se je pozneje pošalila, da ni vedela za zamenjavo noge med operacijo, slabše volje je bil priznani fotograf Massimo Sestini. Ta je v objavi na Instagramu zapisal, da so njegovo fotografijo dodatno obdelali. ”Producent se je odločil, da bo nogo, ki je imela manj lep položaj, brez moje vednosti zamenjal z drugo,” je zapisal in dodal: ” Naj poudarim, da uredništvo 7 od mene ni zahtevalo nobenega postprodukcijskega dela. Za to napako se opravičujem bralcem, uredništvu in Sofii Goggia, katere stopala so čudovita tudi brez retuširanja.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje