Nov poseg za Lindsey Vonn

Alpsko smučanje 9. Apr 20249:54 2 komentarja
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn. Foto: Profimedia

Čeprav je od konca njene tekmovalne kariere, ki so jo ob uspehih zaznamovale tudi številne zdravstvene težave, minilo že več kot pet let, nekdanja ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn ostaja gostja operacijskih dvoran.

S pomočjo družbenih omrežij in medijskih nastopov 39-letna ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn ohranja status dinamične in aktivne športnice. Ob tem pa ne skriva, da še vedno plačuje visoko ceno tekmovalne kariere. Dovolj pove podatek, da je prestala že več kot deset operacij, večinoma zaradi kolenskih težav.

Ta teden je morala znova pod nož, in sicer so ji dokončno zamenjali kolenski sklep. Z “umetnim” kolenom naj bi ji omogočili normalno gibanje. Tokratni poseg naj bi bil zadnji. ”Zamenjava kolena. Operacija je potekala zelo dobro in kmalu vas bom obveščala o podrobnostih. Zahvaljujem se celotni ekipi, ki jo vodi dr. Roche,” je zapisala ena največjih zvezdnic v zgodovini alpskega smučanja, ki je slavila kar 82 zmag na tekmah svetovnega pokala. Na večni lestvici sta pred njo le Mikaela Shiffrin (97 zmag) in Ingemar Stenmark (86).

Kariera lastnice kar dvajsetih kristalnih globusov (4 x veliki, 16 x mali) je neločljivo povezana tudi s Slovenkami. Njena velika tekmica je bila Tina Maze, ob zmagi Korošice na svetovnem prvenstvu 2013 v Schladmingu v superveleslalomu pa je Vonn padla in si grdo poškodovala koleno. V zaključku kariere je bitke bila še z Ilko Štuhec, ob drugem naslovu svetovne prvakinje Mariborčanke v Areju 2019 pa je Vonn s tretjim mestom postavila smuči v kot.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje