Po zaroki razkril še ozadje usodnega trenutka

Alpsko smučanje 8. Apr 202416:36 0 komentarjev
Aleksander Aamodt Kilde in Mikaela Shiffrin. Foto: Profimedia

Norveški smučarski as Aleksander Aamodt Kilde, ki je ob koncu minulega tedna v medijih gostoval predvsem kot zaročenec Mikaele Shiffrin, še vedno okreva po hudi poškodbi, ob tem pa razkriva ozadje padca v Wengnu.

Zaradi hudih krvavitev je bilo pred tremi meseci stanje celo kritično. Zdaj je Aleksander Aamodt Kilde znova nasmejan. Po nedavni zaroki z Mikaelo Shiffrin še toliko bolj, pa čeprav ob velikih gibalnih omejitvah še vedno čuti posledice hudih poškodb noge in ramena. Čaka ga še dolga pot okrevanja.

V pogovoru za norveški časnik VG je zatrdil, da se namerava vrniti v karavano svetovnega pokala.  ”Pogrešam smučarsko aktivnost. Hrepenim po potovanjih. Vem pa, da bom moral delovati na drugačen način. Ne želim monotonosti,” razmišlja Norvežan, zavedajoč se dejstva, da ga do ravni pripravljenosti na drzne smučarske akcije čaka dolgo mukotrpno obdobje.

Je pa dvakratni svetovni podprvak in lastnik dveh kolajn z olimpijskih iger nekaj besed namenil tudi počutju pred usodnim padcem v Wengnu in tako hote razkril ozadje. Kot je pojasnil, se je znašel na robu izgorelosti. Vse to naj bi bila tudi posledica sporov med smučarji in vodstvom norveške smučarske zveze. Težava na Norveškem ni nova. Nanjo je večkrat glasno opozoril tudi Henrik Kristoffersen, medtem ko pa bo Lucas Braathen po enoletnem premoru srečo poizkusil kot brazilski reprezentant.

”Bil sem malo nemotiviran. Vse skupaj zame ni bilo več zabavno. Nabiralo se je. Potreboval bi odmor,” je dejal Kilde. Upa, da bodo odnosi v prihodnjih tednih boljši. Motivacije mu ne manjka, deloma tudi zaradi tega, ker se je zbal za svojo smučarsko prihodnost. ”Oropan sem bil vsega. Preživljam se s svojim telesom. Nato je bilo vse v trenutku prekinjeno,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!