Mikaela Shiffrin ostala brez pomembne opore

Alpsko smučanje 3. Apr 20249:48 0 komentarjev
Mikaela Shiffrin. Foto: Profimedia

Po skrajšani sezoni, v kateri je morala zaradi zdravstvenih težav predati smučarsko krono, a je vseeno še osmič osvojila mali slalomski globus, se Mikaela Shiffrin že ozira proti novi sezoni.

Da so spremembe edina stalnica, lahko potrdil tudi Mikaela Shiffrin. Dvomov o nadaljevanju kariere ni. Je pa jasno, da jo čaka delno preoblikovanje spremljevalne ekipe. Iz slednje se je po dveh letih umaknil Mark Mitter. Gre za Avstrijca, ki se je sicer redko pojavil v medijih, vseeno pa velja za strokovnjaka z zelo pomembnim vplivom na smučarsko tehniko.

Kar osem let je sodeloval z avstrijskim šampionom Marcelom Hirscherjem, nato pa je bil vključen še v tabor ameriške zvezdnice. Že krepko pred tem je ameriški štab zapustil Patrick Riml, nazadnje alpski direktor panožne zveze, po novem pa vodja Red Bullovega smučarskega programa.

Mikaela Shiffrin, ki je minuli mesec dopolnila 29 let, bo sicer tudi v prihodnje stavila na jedro dosedanje ekipe. Vlogo glavne trenerke bo opravljala Karin Harjo, v obsežnem orkestru pa bo imela pomembno vlogo tudi tekmovalkina mama Eileen Shiffrin.

Mark Mitter in Mikaela Shiffrin sta se razšla. Foto: Profimedia

Pričakovati je, da bo v kratkem najboljša smučarka vseh časov naznanila tudi podpis nove pogodbe s proizvajalcem smuči Atomic. Ta ji stoji ob strani že vse od začetka izjemno uspešne poti v svetovnem pokalu, poleg konkurenčne opreme in stalne možnosti razvoja pa ji nudi tudi izjemno oporo.

V minuli sezoni je sicer Mikaela nastopila le na enaindvajsetih tekmah svetovnega pokala, od tega le na dveh po nesrečnem 26. januarju, ko je padla na smuku v Cortini d’Ampezzo. Posledično je ostala brez realnih možnosti za boj za veliki kristalni globus, je pa še osmič osvojila slalomskega.

V zaključku sezone je rekordno letvico zmag dvignila na 97. Zato je realno pričakovati, da bo že v prvem delu nove zime napadla številko 100. Ob vseh drugih ciljih, ki jo čakajo v sezoni 2024/25, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Saalbachu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!