Nova poškodba: skupil jo je tudi dvakratni svetovni prvak

Alpsko smučanje 3. Jan 20249:49 0 komentarjev
Mathieu Faivre. Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti via Guliver

Francoski veleslalomski specialist Mathieu Faivre je koledarsko leto začel z nerodnim padcem in zlomom ključnice, zaradi česar bo za nedoločen čas umaknjen iz tekmovalnih aren.

Kot poročajo francoski mediji, je Mathieu Faivre padel med veleslalomskim treningom v smučarskem središču Orcieres. Pri tem si je zlomil ključnico, v Lyonu pa je medtem že prestal operacijo. Francoska smučarska zveza je sporočila, da bo podrobnejše informacije o okrevanju in vrnitvi v karavano svetovnega pokala “mogoče posredovati šele čez mesec dni.”

Faivre, ki bo ta mesec dopolnil 32 let, je sicer v sezono 2023/24 vstopil zelo neprepričljivo. Ob dveh ničlah je njegov edini rezultat 22. mesto na prvem veleslalomu v Alta Badii. S tem je zgolj podaljšal niz slabih rezultatov iz predhodne sezone, ko je bil bleda senca nekdanjega prvokategornika.

Dvakratni svetovni prvak in dobitnik olimpijskega brona v Pekingu je nazadnje na stopničkah za zmagovalce sta leta 2021. Skupno ima na svojem računu deset uvrstitev med najboljše tri, od tega dve zmagi. Najbolj učinkovit je bil sicer v sezoni 2016/17, ki jo je končal kot drugi veleslalomist svetovnega pokala.

Visok davek

Nova sezona svetovnega pokala je sicer terjala že kar nekaj poškodb. Skupili so jo tudi Marco Schwarz, Broderick Thompson, Maria Therese Tviberg, Elisabeth Reisinger, Anja Oplotnik, Nina Ortlieb … Več o tem …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!