Nova žrtev belih strmin: huda poškodba Italijanke

Alpsko smučanje 5. Feb 202412:34 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Na že tako dolg seznam poškodovanih alpskih smučark in smučarjev moramo dodati novo ime. Med treningom se je težje poškodovala Sofia Goggia, ki je tako že končala sezono, poročajo v Italiji.

Izkušena Italijanka se je ponesrečila med dopoldanskim treningom tehničnih disciplin na smučišču Temu v občini Ponte di Legno. 31-letno šampionko so v bolnišnico v Milanu prepeljali s helikopterjem.

Po poročanju Gazzette dello Sport je z desno nogo zadela v vratca in takoj po padcu dala slutiti, da je utrpela hudo poškodbo. V Milanu jo čakajo podrobnejši pregledi, a Italijani sumijo, da si je olimpijska prvakinja iz Pjongčanga zlomila tako golenico kot mečnico.

Sofia je v preteklosti utrpela že kopico težjih poškodb. Kar dvakrat si je strgala notranjo kolensko vez v levem kolenu, nazadnje leta 2022, prav tako je že imela lažji zlom golenice kot tudi počeno mečnico ter si enkrat zlomila roko.

(Pre)dolg seznam poškodovanih

Kot smo poročali včeraj, se je moralo to sezono že več kot 25 alpskih smučarjev in smučark soočiti s predčasnim koncem tekmovalne sezone. Med njimi tudi številni zvezdniki, kot so Petra Vlhova, Aleksander Aamodt Kilde, Alexis Pinturault, Marco Schwarz, Maria Therese Tviberg, Wendy Holdener, Corinne Suter in še bi lahko naštevali.

Goggia je trenutno peta v skupnem seštevku svetovnega pokala, medtem ko je v smuku celo na vrhu s 350 točkami. Pred drugouvrščeno Avstrijko Stephanie Venier ima 89 točk naskoka, ki jih torej do konca sezone ne bo zmožna braniti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!