Novo veliko priznanje za Anžeta Laniška od Poljakov

Smučarski skoki 11. Jun 202420:59 5 komentarjev
Anže Lanišek
Foto: Profimedia

Slovenski smučarski skakalec je v torek obiskal Poljsko, kjer mu je tamkajšnji olimpijski komite podelil priznanje za "fair play".

Priznanje je eden najboljših slovenskih smučarskih skakalcev prejel skupaj s poljskim stanovskim kolegom Dawidom Kubackim, in sicer za zdaj že nepozabno in ganljivo gesto ob koncu predlanske sezone. Tedaj je namreč Kubacki, ki je bil v skupni razvrstitvi svetovnega pokala še vedno v igri za najvišja mesta, zaradi hudih zdravstvenih težav žene Marta predčasno končal sezono.

Položaj, v katerem se je znašel Poljak in njegova družina, je močno prizadela Laniška, ki je na zadnji tekmi sezone v Planici na zmagovalni oder prispel s kartonasto podobo poljskega skakalca in mu s solzami v očeh izrazil podporo.

“Gesta je prišla naravnost iz srca. Ko sem izvedel, kaj se je zgodilo z Dawidovo ženo, sem si lahko le predstavljal, kako se je počutil. Lepo je vedeti, da je Marta v redu in upam, da se bova naslednjo zimo z Dawidom spet borila za najvišja mesta,” je po pisanju poljskih medijev na slavnostni prireditvi Poljskega olimpijskega komiteja dejal slovenski orel.

“Zelo lepo je, da se takšne geste cenijo, po drugi strani pa menim, da ima vsak športnik v sebi ta element ’fair playa’, saj je brez takšnega odnosa težko dobro delovati v ekipi ali športni organizaciji in tekmovati na najvišji ravni. Zame je to nekaj povsem normalnega, vendar me veseli, da se taka normalnost tudi ceni. S tem tudi mladim pokažemo, da jim ni treba početi nenavadnih stvari, da bi bili opaženi,” pa je srčno dejanje Domžalčana komentiral Kubacki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje