Odlična vožnja in vstopnica za Saalbach (VIDEO)

Alpsko smučanje 17. Feb 202417:06 0 komentarjev

Sobotni smuk v Kvitfjellu na Norveškem, ki ga je presenetljivo dobil Švicar Niels Hintermann, je odlično odpeljal tudi slovenski predstavnik Miha Hrobat, ki je z 11. mestom izenačil svoj izid sezone iz Bormia.

Miha Hrobat je za zmagovalcem zaostal manj kot sekundo, natančneje 0,89 sekunde, a so se tekmovalci od 6. do 18. mesta zvrstili v zgolj 26 stotinkah razlike. Devetindvajsetletni Slovenec je bil predvsem v spodnjem delu med hitrejšimi na današnji preizkušnji.

Z 11. mestom in skupno 80 osvojenimi točkami se je 29-letni Kranjčan uvrstil tudi na finale najboljših 25 smukačev sezone v avstrijskem Saalbachu (24. marec). “Cilj je bil, da smučam tako hitro, da bi se uvrstil na finale. Vedel sem, da bom moral zelo dobro smučati, saj so okoli mene v skupnem seštevku le smučarji, ki so bili danes zelo hitri, a uspelo mi je,” je v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Hrobat.

“Vožnja je bila kar dobra. Bilo je nekaj manjših napak, ki se tukaj kar poznajo na času. Glede na moj Kvitfjell v prejšnjih letih je bilo zelo dobro, saj gre za drsalno progo, kar mi sicer ne ustreza. Zato sem vesel, da mi je tudi tukaj uspelo,” je še dodal trenutno 22. smukač sezone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!