Veter odpihnil dogajanje v Planici, v soboto dvojni program

Smučarski skoki 31. Mar 202317:07 > 17:14 0 komentarjev
Planica 2023
Foto: Sportklub

Prireditelji zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so zaradi premočnega vetra morali odpovedati petkovo dogajanje. Veter naj bi se do jutri umiril, zato bo v soboto na sporedu dvojni program - posamična preizkušnja z eno serijo in ekipa tekma. Akcija se bo začela ob 8.45.

“Danes se je veliko čakalo, vreme je na koncu zmagalo. Smiselno je čakati, dokler imaš upanje, da se veter umiri, zdelo se je, da se bo, skočilo je tudi deset predskakalcev, nato pa je veter vrnil. Nihče si ni želel ponovitve tekme z Lahtija, zato je kar prav, da se je tekmo odpovedalo,” je v pogovoru z TVS povedal trener slovenske reprezentance Robert Hrgota.

Pod Poncami se je danes sicer zbralo 11.500 gledalcev. Smučarska zveza Slovenije (SZS) sporoča, da si lahko imetniki vstopnic za stojišča tekmovanje v Planici ogledajo v nedeljo ali pa prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico. Imetniki vstopnic na tribuni prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico. Vsi, ki so vstopnice kupili na prizorišču, pa SZS prosi, da se za informacije obrnejo na [email protected] ali [email protected].

Trojna slovenska zmaga v kvalifikacijah

Slovenski obeti pred petkovo posamično preizkušnjo so bili veliki, saj so Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc na veselje 12.000 gledalcev pod Poncami končali na prvih treh mestih. Na tekmi bosta nastopila tudi Lovro Kos in Rok Masle.

Planica 2023
Foto: Aleš Fevžer

Za prvo trojico slovenskih orlov sta se zvrstila najboljša letalca te zime Stefan Kraft in Halvor Egner Granerud. Avstrijec in Norvežan bosta v Planici med seboj obračunala za mali kristalni globus za polete, medtem ko se bodo slovenski letalci udarili za tretje mesto v seštevku poletov.

Najprej posamična tekma, nato še ekipna

V soboto bo na sporedu dvojni program. Začelo se bo ob 8.45, ko bo na sporedu posamična tekma. O zmagovalcu bo odločala le ena serija, nato pa bo sledila še ekipna preizkušnja z začetkom ob 10. uri.

Poklon Janezu Gorišku

Pri Smučarski zvezi Slovenije so v četrtek v Hotelu Kompas v Kranjski Gori odprli žalno knjigo za pokojnega Janeza Goriška, inženirja, nekdanjega smučarskega skakalca in športnega delavca, legendo Planice. V dogovoru z družino so ob tem uredili, da se bo v soboto po naletu letalnice bratov Gorišek z zastavo Janeza Goriška spustil njegov nečak, Dušan Gorišek. Ob tej priložnosti se bo Planica Gorišku poklonila z minuto molka.

Foto: Sportklub

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!