Veter v Vikersundu odnesel tekmi, Nika Prevc na pragu skupne zmage

Smučarski skoki 16. Mar 202423:30 > 17. Mar 2024 0:58 0 komentarjev
Nika Prevc
Foto: Profimedia

Potem ko so morali prireditelji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v norveškem Vikersundu že dopoldne odpovedati žensko preizkušnjo, je popoldan enaka usoda doletela še moško. Tekmo so zaradi premočnega vetra odpovedali. Po novem bodo tako ženske imele v nedeljo zgolj eno tekmo, moški pa dve.

Skakalci bi morali začeti ob 16. uri, a so najprej prvo serijo prestavili za pol ure, potem na 17. uro, žirija pa je nato še pred to uro sprejela odločitev, da tekme danes ne bo.

Vodstvo tekmovanja je pozneje sporočilo tudi nov urnik tekem za nedeljo. Pri moških bodo izvedli najprej eno sprintersko tekmo z eno serijo ob 11.05, ob 15.30 bo sledila še prvotno predvidena tekma po novem formatu s tremi serijami. V prvi bo nastopilo 30 tekmovalcev, v drugi 20, v zadnji pa samo še deset.

Ženske, na startnem seznamu na letalnici je sicer le 17 skakalk, pa bi morale v nedeljo prav tako imeti dve tekmi. Sedaj bo prva, ki bo morala biti na sporedu ob 9. uri, odpadla, sledila bo klasična tekma z dvema serijama ob 10.00. Nika Prevc je tako praktično že osvojila veliki kristalni globus.

Peter Prevc dobil kvalifikacije

Peter Prevc je bil najboljši v petkovih kvalifikacijah. S poletom 235,5 metra je prehitel najboljšega skakalca sezone Avstrijca Stefana Krafta.

Poleg Petra, ki se je s kvalifikacijsko zmago prebil na tretje mesto norveške turneje, so se na tekmo uvrstili tudi preostali štirje slovenski letalci.

Timi Zajc je skočil 215,5 metra (13. mesto), Lovro Kos je jadral do 212,5 metra (17.), Anže Lanišek 210,5 m (19.) in Domen Prevc 206,5 metrov (23.). V seštevku norveške turneje sicer še naprej vodi Avstrijec Kraft, ki ima 48,8 točke naskoka pred Petrom Prevcem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!