Poškodbe so močno oklestile slovensko smučarsko ekipo

Alpsko smučanje 17. Okt 202211:22 0 komentarjev
Žan Kranjec. Foto: GEPA pictures/Thomas Bachun via Guliver

Ob poškodbah Tine Robnik in Andreje Slokar ter zdravstvenih težavah Mete Hrovat bo slovenske barve na uvodnih veleslalomih nove sezone v Söldnu ob koncu tedna branila zgolj četverica. V vlogi osrednjega aduta znova Žan Kranjec.

“To ni darilo, ki sem si ga želela pokloniti za rojstni dan, vsekakor pa je nekaj posebnega,” je v šaljivem tonu fotografijo z bolniške postelje po operaciji strgane križne vezi levega kolena komentirala Andreja Slokar. Poseg je prestala v nedeljo v Innsbrucku. Dan pred tem je dopolnila 25 let, še en dan prej pa se je morala sprijazniti z dejstvom, da je zanjo sezona 2022/23 končana še pred pravim začetkom. Zanjo je bil usoden nesrečen gib ob zavoju med veleslalomskim treningom na ledeniku Schnalstal. Sile so bile premočne, čeprav ni padla.

“Žalostna sem. A se bom vrnila,” je dodala zadnja slovenska zmagovalka smučarskim tekem svetovnega pokala, ki bo tako v soboto in nedeljo zgolj preko malega ekrana spremljala uvodni tekmo nove sezone. Slovenske barve bodo na dveh veleslalomih v Söldnu branili Ana Bucik, Neja Dvornik, Štefan Hadalin in kot najmočnejši adut še Žan Kranjec, ki se je na ledeniku Rettenach že dvakrat zavihtel na stopničke. Manjkala bo torej tudi Meta Hrovat, ki ima v zadnjem obdobju nemalo težav z marca poškodovanim kolenom. Gre za vnetje vnetje patelarnega ligamenta. Po zadnjih informacijah bo morala en mesec trenirati po prilagojenem programu.

Meta Hrovat bo izpustila uvodno tekmo nove sezone. Foto: Aleš Fevžer

“Moj glavni cilj je, da se na vsako tekmo maksimalno pripravim in odlično nastopim. Kakovost v celotni sezoni je poleg svetovnega prvenstva osrednji cilj. Začenjam v Söldnu, ki ga dobro poznam. Vem, kako smučati, če želim do dobrega rezultata. S to mislijo potujem na Tirolsko, prepričan o tem, da smučam na visoki ravni. Treningi so bili namreč dobri. Sem optimističen in sproščen, čeprav vem, da je tekma pred vrati,” ob začetku tedna, ki prinaša odprtje sezone, razmišlja olimpijski podprvak Kranjec.

Čeprav je slalom njena udarna disciplina, pa se bo ob okrnjeni reprezentanci (poleg Mete Hrovat in Andreje Slokar manjka tudi Tina Robnik) kot prva Slovenka v novo zimo podala Ana Bucik. Tudi v veleslalomu meri visoko. “V primerjavi s preteklimi leti so bili zadnji treningi pred Söldnom zelo dobri. To je zame zelo ugodno, saj vem, da me čaka težka strmina. Prva tekma vselej pride zelo zgodaj, vsaki smučarki manjka še kakšna podrobnost. A če bom smučala, tako kot znam, verjamem, da bom po sobotni tekmi zadovoljna. Vem, da v zadnjih ledeniških izvedbah nisem pokazala, kar znam. To želim spremeniti, čeprav vem, da je to le ena od mnogih tekem,” pravi Novogoričanka.

Svetovni pokal 2022/23: Sölden

Sobota (22. 10.): ženski veleslalom, 10.00/13.05

Nedelja (23. 10.): moški veleslalom, 10.00, 13.00

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!