Ema Klinec predčasno domov

Smučarski skoki 17. Jan 202414:35 0 komentarjev
Ema Klinec
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih bo japonsko turnejo nadaljevala brez Eme Klinec, ki se skupaj z glavnim trenerjem Zoranom Zupančičem predčasno vrača v Slovenijo.

Žensko skakalno karavano ta konec tedna čaka nastop še na drugi postaji v deželi vzhajajočega sonca. Po Saporu bodo tekmovalke v petek, soboto in nedeljo nastopile v Zau, kjer se bosta odvili dve posamični in superekipna tekma. Na vseh treh preizkušnjah bo v okrnjeni zasedbi nastopila slovenska reprezentanca, potem ko se je za predčasno vrnitev domov zaradi zdravstvenih težav odločila Ema Klinec. Kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS), je z njo v Slovenijo odpotoval tudi glavni trener Zoran Zupančič.

“Obveščam vas, da je morala Ema Klinec zaradi zdravstvenih težav zapustiti Japonsko. Pri vrnitvi v domovino jo spremlja glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič. Naloge glavnega trenerja bo tako na tekmah v Zau prevzel njegov pomočnik Anže Lavtižar,” so v tančico skrivnosti zavitem in skopem sporočilu za javnost zapisali pri SZS.

V naslednjih dneh bodo javnost obvestili o možnostih nastopa Eme Klinec na domačih tekmah svetovnega pokala, ki bosta na Ljubnem ob Savinji 27. in 28. januarja 2024, so še dodali pri SZS.

Petindvajsetletnica je sicer v letošnji zimi po desetih tekmah svetovnega pokala osvojila 330 točk in v skupni razvrstitvi zaseda sedmo mesto. Najboljši izid je dosegla decembra, ko je v Engelbergu v Švici osvojila drugo in tretje mesto.

V četrtkovih kvalifikacijah se bodo za nastop na petkovi tekmi tako potegovale le tri Slovenke, in sicer Nika Križnar, Nika Prevc in Katra Komar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!