Presenetljiva vrnitev nekdanjega reprezentanta

Nogomet 17. Jan 202412:22 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Dvomov o tem, kje bo kariero nadaljeval slovenski napadalec Robert Berić, je vse manj. Čeprav ga je v svoje vrste vabilo tudi Celje, se nekdanji reprezentant vrača na Kitajsko.

Ker so v NK Celje jeseni ostali brez izvrstnega Nigerijca Charlesa Ikwuemesija, je bilo jasno, da bodo grofje v zimskem prestopnem roku iskali novega napadalca.

Pri tem so si v knežjem mestu zadali zelo ambiciozen cilj, v svoje vrste so želeli zvabiti nekdanjega slovenskega reprezentanta Roberta Berića. Da informacije držijo, je v intervjuju za Sportklub na začetku leta potrdil tudi njegov zastopnik Amir Ružnić.

“Lahko potrdim, da smo bili že pred mesecem dni z Robertom na konkretnih pogovorih v Celju, kjer so ponudili tudi resno ponudbo, a je bila zanj finančno še vedno nesprejemljiva,” je pred štirinajstimi dnevi razkril najprodornejši slovenski agent zadnjega desetletja.

V zadnjih letih je Robert Berić igral na Kitajskem. Foto: Profimedia

Ne Slovenija niti Avstrija, Berić se vrača na Kitajsko

Čeprav se je veliko govorilo o tem, da se bo slovenski napadalec v jeseni kariere vrnil v Evropo, je Ružnić v pogovoru z nami dodal, da je kljub zanimanju iz Avstrije trenutno najbolj realna Berićeva vrnitev na Kitajsko, kjer je zadnje dobro leto in pol igral v majici Tijanjin Jimen Tiger. In po naših informacijah je vnovična kitajska epizoda nekdanjega člana Maribora tik pred realizacijo.

Če ne bo velikega preobrata, bo 32-letnik v kratkem podpisal pogodbo z ekipo Changchun Yatai. Gre za moštvo, ki je lani osvojilo 9. mesto v državnem prvenstvu, Berić pa ne bo prvi Slovenec, ki bo del tega kluba. Leta 2016 je namreč moštvo nekaj mesecev kot glavni trener vodil Slaviša Stojanović.

Robert Berić kot član slovenske izbrane vrste v času, ko je bil selektor Slaviša Stojanović. Foto: Aleš Fevžer

Slednji je bil tudi slovenski selektor, ki je Posavcu ponudil debi v naši izbrani vrsti. Novembra 2011 je Berić v majici s Triglavom na prsih prvič nastopil na prijateljski tekmi z Makedonijo (2:3).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!