Bojan Križaj, Mateja Svet in Jure Franko znova v središču pozornosti

Alpsko smučanje 9. Feb 20249:37 0 komentarjev
Jure Franko med srebrno vožnjo. Foto: Guliver images

V sarajevskem Narodnem gledališču se je odvila svečana akademija ob 40. obletnici odprtja zimskih olimpijskih iger.

V Sarajevu se bodo v tem mesecu zvrstili številni dogodki, s katerimi se bodo v glavnem mestu BiH spomnili zimskih olimpijskih iger 1984. Posebej svečano je bilo že v četrtek zvečer, ko je v Narodnem gledališču potekala svečana akademija. Udeležili so se je številni ugledni gostje, med njimi tudi slovenska predsednica Nataša Pir Musar, županja Sarajeva Benjamina Karić, predsednik predsedstva BiH Željko Komšić, predsednik Olimpijskega komiteja BiH Izet Rađo

Posebne pozornosti so bili deležni številni športniki iz tistega obdobja. Med njimi tudi ikona slovenskega in nekdanjega jugoslovanskega smučanja Bojan Križaj, nosilec srebrne olimpijske kolajne Jure Franko in Mateja Svet, ki je v Sarajevu pri vsega petnajstih letih vknjižila prvi olimpijski nastop.

Foto: F. Z./N1
Foto: F. Z./N1
Foto: F. Z./N1
Foto: F. Z./N1
Foto: F. Z./N1

Bojan Križaj je bil ob tem tudi gost v studio N1. ”Sanje vsakega športnika so, da lahko nastopi na tako veliki športni manifestaciji na domačem terenu. Moji generaciji so se sanje uresničile. To je bila po eni strani velika prednost, po drugi pa tudi hud pritisk. Kolajne do takrat jugoslovansko smučanje ni imelo. Vsi so čakali, kaj se bo zgodilo v Sarajevu. Jure je na srečo uresničil sanje. Nas športnikov in širokega občinstva. Zase pa lahko rečem, da sem, iskreno, pričakoval precej več. A zgodilo se je, kar se je zgodilo,” je ob tem dejal tedanji prvi zvezdnik slovenskega in jugoslovanskega smučanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!