Slovenski biatlonci le pol minute za zmagovalnim odrom

Biatlon 11. Jan 202416:06 0 komentarjev
Miha Dovžan. FOTO: Profimedia

Slovenska biatlonska reprezrezentanca se je v Ruhpoldingu izkazala z odlično štafetno preizkušnjo in z dobro minuto zaostanka za zmagovalci Norvežani dosegla ekipni uspeh sezone. Miha Dovžan, Lovro Planko, Jakov Fak in Toni Vidmar so si pritekli in pristreljali odlično šesto mesto. Nekaj časa je bila v igri tudi višja uvrstitev.

Potem, ko je Jakov Fak opravil z drugim streljanjem, je bila Slovenija nekaj časa celo na drugem mestu.

Najboljši slovenski biatlonec zadnjih let je v hrbet gledal le tekmecema iz norveške in italijanske reprezentance, potem pa na tekmovališču pustil nekaj časa, a vseeno Vidmarju predal kot peti.

Ta se je nato za peto mesto potegoval z Avstrijcem Davidom Komatzem in Švicarjem Jeremyjem Finellom, na koncu pa severnega soseda v šprintu ni uspel prehiteti. S tem je Slovenija izboljšala najboljši izid tekoče zime, ki so ga fantje postavili prejšnji teden na štafeti v Oberhofu.

Foto: Anže Malovrh/STA

Še enkrat več so pričakovano zmagali Norvežani, tokrat v postavi Sturla Holm Laegreid, Johannes Dale, Tarjei Boe in Vetle Sjaastad Christiansen. Druga je bila štafeta Nemčije, tretje mesto so zasedli Italijani. V Ruhpoldingu jutri sledi sprint na 7,5 kilometra za dekleta. Slovenijo v Nemčiji zastopata Polona in Živa Klemenčič, Lena Repinc in Anamarija Lampič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!