Odermatt vendarle dočakal krstno smukaško zmago

Alpsko smučanje 11. Jan 202413:20 > 13:59 1 komentar
Marco Odermatt
Foto: Profimedia

Ob 12.30 so najboljši smučarji odprli bogato dogajanje v Wengnu. Na sporedu je smuk, ki nadomešča odpadlo tekmo iz Beaver Creeka.

Na četrtem smuke sezone smo dobili še četrtega različnega zmagovalca. Pred Wengnom so dva izpeljali v Val Gardeni, enega v Bormiu. Zmag so se veselili Bryce Bennett, Dominik Paris in Cyprien Sarrazin. Marco Odermatt je tako še četrti smukaški zmagovalec sezone.

26-letni Švicar je dolgo napadal prvo smukaško zmago v svetovnem pokalu, vendarle pa mu je uspelo na domačem prizorišču v Wengnu. Odpeljal je namreč izjemen smuk, ob prihodu v cilj je za kar 81 stotink ugnal Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja, ki je znova ostal brez smukaške zmage v letošnji sezoni. Medtem se mu je najbolj približal Francoz Cyprien Sarrazin, a Odermattu je ostalo kar 58 stotink sekunde prednosti.

To je njegova trideseta zmaga v svetovnem pokalu, prva smukaška. Pred tem je že osemkrat osvojil drugo mesto na smukih. 18-krat je bil najboljši na veleslalomih, superveleslalom je dobil 11-krat.

Marco Odermatt
Marco Odermatt. Foto: Profimedia

Odermatt, prvi smučar zime, sicer vodi tudi v smukaškem seštevku s 46 točkami prednosti pred Brycom Bennettom.

Prvi od Slovencev se je na progo v Wengnu podal Miha Hrobat s številko 30. Slovenski smukač pa ni prišel do cilja, naredil je napako in odstopil.

Vrstni red:


Spored konca tedna v Wengnu:

Petek, 12.30: superveleslalom
Sobota. 12.30: smuk
Nedelja, 10.15: slalom

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje