Slovenski biatlonski podmladek na SP do medalje

Biatlon 24. Feb 202414:31 0 komentarjev
FOTO: zajem zaslona/IBU

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki ga te dni gosti estonski Otepää, je 18-letni Domžalčan Pavel Trojer na individualni tekmi (12,5 km) zasedel tretje mesto in se razveselil bronaste kolajne.

Slovenski tekmovalec je z enim zgrešenim strelom na preizkušnji v Estoniji zaostal le za Antoninom Guyem iz Francije in Kasperjem Kalkenbergom iz Norveške.

Trojer je za zmagovalcem zaostal nekaj manj kot 48 sekund, do srebra mu je zmanjkalo 39 sekund. Za prihodnost biatlona se ni potrebno bati niti Hrvatom ,ki so imeli na današnji tekmi svojega predstavnika Matijo Legović na 5. mestu.

Tekme so se udeležili še trije Slovenci. Aljaž Omejc je zasedel 31. mesto, Ruj Grošelj Simić je dosegel 36. rezultat, Jaka Pilar pa se ni najbolje znašel na strelišču, tarčo zgrešil kar osemkrat in preizkušnjo končal na 75. mestu.

Danes so imele v Otepääju individualno tekmo tudi dekleta. Od Slovenk se je najbolj izkazala Manca Caserman z 12. mestom, Kiara Hace je dosegla 23. rezultat, Ela Sever se je uvrstila na 40. pozicijo. Zlata se veseli Nemka Alma Siegismund.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!