Slovenski smučarski vihar prinaša novo ime

Alpsko smučanje 2. Apr 202416:52 2 komentarja
Številna odprta vprašanje pred slovenskimi smučarji. Foto: Aleš Fevžer

Vse kaže, da se je slovensko alpsko smučanje znašlo v vetru kadrovskih sprememb. Potem ko je minuli teden postalo jasno, da se z mesta vodje panoge poslavlja Miha Verdnik, naj bi bilo že v tem mesecu znano ime njegovega naslednika.

Miha Verdnik po osmih letih zapušča vodenje alpske družine pod okriljem SZS. Uradno se bo poslovil ob koncu meseca, do razhoda pa je prišlo na pobudo predsednika alpskega zbora in odbora Janeza Bijola in vzporedno tudi vodstva Smučarske zveze Slovenije. Na ta način je postalo jasno, da se bosta pod poročili za preteklo sezono in programom za novo znašla različna podpisa, pa čeprav so v zakulisju že potekali pogovori o nadaljnjem delu obstoječe oziroma rahlo spremenjene delovne strukture.

Čas trenutno ni zaveznik pobudnikov sprememb, saj bi po idealnem scenariju morali že pred časom razpolagati z imenom novega šefa, pripadajočim programom, trenersko strukturo in zagotovljenim proračunom. Voda namreč že teče v grlo. Kolesje se je očitno vendarle že zavrtelo, tako bi bil lahko že 18. aprila znan Verdnikov naslednik. Že v sredo se bo v Ljubljani sestal alpski odbor, ki naj bi se seznanil s tremi kandidati za vlogo vodje panoge. Po naših informacijah so to nekdanji šef Elanove ekipe in pred desetletjem in pol poslovni direktor alpskih disciplin Matjaž Šarabon, Mojca Ogris, ki že vrsto let deluje v smučarski industriji, ter nekdanji smučar in poslovnež Tilen Trdan.

Če bo odbor, ki bo v sredo potekal za zaprtimi vrati, katerega od navedenih kandidatov potrdil, bi se nato čez dva tedna znašel še pred zborom panoge za alpsko smučanje. Od novega šefa bo kajpak odvisna tudi trenerska piramida, ob tem pa ne gre prezreti, da je predsednik panoge Bijol pred časom svoj mandat vezal tudi na oblikovanje mladinske reprezentance.

Pri SZS imen ne komentirajo, so pa pred dnevi izrazili željo, da bi dosedanji vodja Verdnik ostal del slovenske smučarske organizacije, tako da so napovedali nove pogovore. Ob tem v zraku ostaja tudi status vodje reprezentanc Janeza Slivnika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje