Slovenski znanec se znova ni obdržal

Alpsko smučanje 1. Jul 202410:20 0 komentarjev
Livio Magoni menja delodajalce kot po tekočem traku. Foto: Profimedia

Italijanski smučarski trener Livio Magoni, ki je v dveh obdobjih deloval tudi v Sloveniji, ima še naprej težave z iskanjem stabilnega delovnega okolja.

Livio Magoni, brat olimpijske prvakinje iz Sarajeva Paolette Magoni, ostaja velika ptica selivka svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tudi pri zadnjem delodajalcu ni zdržal niti eno leto. Njegova zadnja varovanka je bila namreč češka reprezentantka Martina Dubovska. Slalomska specialistka se je po sezoni, ki je bila slabša od predhodnih dveh, odločila za spremembo. Po novem zanjo znova skrbi trener Andrej Prevuznak.

Magoni je torej znova na trenerski tržnici. Kot že večkrat v zadnjih letih. Italijan je predlani že sredi januarja nenadejano ostal brez službe v avstrijski reprezentanci, kjer je bil zadolžen za Katharino Liensberger. Tudi njegova predhodna služba je imela omejen rok trajanja, saj je le eno sezono bdel nad Meto Hrovat v slovenski izbrani vrsti.

Tudi češko poglavje je zaprto. Foto: Profimedia

Bolj obsežna je bila njegova delovna doba na Slovaškem, kjer se je podpisal pod projekt Petre Vlhove. Popeljal jo je celo do zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala (2021), nato pa sta se po odmevnem intervjuju njuni poti razšli. Magoni je namreč javno spregovoril o ”železnih nogah” slovaške šampionke. Ta ga je kmalu zatem odslovila, dolžna pa mu ni ostala niti v avtobiografiji, v kateri je med drugim zapisala: “Prve tri sezone najinega sodelovanja so bile izjemne. Pokazal mi je nov svet. Z njim sem spoznala, kako na tej ravni vse skupaj deluje. Nato pa se je začel masaker. Z menoj je ravnal kot s strojem. Ni upošteval mojih čustev. Bilo je bolno.”

Magoni je sicer na kratko deloval tudi v italijanskem taboru in v mednarodni poljsko-monaški ekipi, prvič pa se je na največjem odru po zaslugi Andree Massija znašel pred dobrim desetletjem v taboru Tine Maze. V team to aMaze je bil tudi v rekordni sezoni z velikim kristalnim globusom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!