Odprto le še vprašanje Ilke Štuhec

Alpsko smučanje 28. Jun 202414:00 8 komentarjev
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

Alpski odbor je na četrtkovi seji potrdil sestave smučarskih reprezentanc in proračun za prihodnjo sezono. Za dokončno zaprto poglavje pa manjkata še dogovor s taborom Ilke Štuhec in zelena luč alpskega zbora.

”Vedno so bili Slovenci zakon. Seveda je tukaj zelo pomembna Tina Maze. Že dolgo imam srce v Sloveniji, saj sem že kot otrok prav sem hodila na počitnice. Izjemno vesela sem priložnosti, da bom nastopala za Slovenijo,” je v četrtek opoldne na sedežu Smučarske zveze Slovenije medijem vzneseno pripovedovala Lila Lapanja, nekdanja ameriška reprezentantka, ki bo v novi sezoni nastopala pod slovensko zastavo.

Ime ameriške Slovenke se je nekaj ur zatem znašlo tudi na seznamu slovenske reprezentance, ko je alpski odbor obravnaval vse predloge tekmovalcev, programov in proračuna. Seja se je končala s potrditvijo, torej tudi za trenerje v ekipah svetovnega pokala, ki so sicer že podpisali pogodbe.

Zadnjo besedo bo imel alpski zbor. Ta naj bi zasedal šele septembra. Takrat bo za smučarji že glavnina priprav na novo sezono svetovnega pokala, pričakovati pa gre, da se bo vendarle razpletla tudi pogajalska saga z Ilko Štuhec. Edina slovenska smukačica je povsem prevetrila svojo ekipo, a dogovora z vodstvom panoge o finančnem prispevku in pripadajočih pravicah in dolžnostih še ni dosegla. Po naših informacijah se z odprtimi vprašanji zdaj ukvarjata odvetniški pisarni.

Slovenska smučarska reprezentanca

Tekmovalci: Žan Krajec, Tijan Marovt, Miha Oserban, Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik, Rok Ažnoh, Anže Gartner, Ilka Štuhec, Lila Lapanja, Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik, Nika Tomšič, Anja Oplotnik in Caterina Sinigoj.

Trenerji: Miha Verdnik, Sergej Poljšak, Rok Šalej, Aleš Brezavšček, Natko Zrnčič-Dim, Aleš Gorza, Mitja Kunc, Denis Šteharnik in Boštjan Božič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje