Lep ekipni uspeh za slovenske skakalke

Nika Prevc; Foto: Guliverimage

Smučarske skakalke so se na tretji tekmi svetovnega pokala merile na srednji skakalnici v Lillehammerju. Na njej je bilo tudi pet Slovenk, od katerih je bila s 5. mestom najboljša Urša Bogataj, zmagala je Nemka Katharina Althaus.

Kazalo je celo na prve stopničke v karieri za 17-letno Niko Prevc, ki je bila po prvi seriji na 2. mestu.

Odlično je izkoristila pogoje ter poletela proti kritični točki naprave.

Mlajša sestra smučarskih asov, Petra, Domna in Ceneta, je odjadrala proti 97.5 metra in prevzela vodstvo, do konca serije jo je prehitela le Nemka, Katharina Althaus z 99 metri.

Nemka je bila izvrstna tudi v drugi seriji ter s skokom 96 metrov gladko zmagala. Deset točk manj je zbrala Eva Pinkelnig, v Avstrijo pa gre tudi tretje mesto, in sicer Mariti Kramer.

Katharina Althaus; foto: Guliverimage

Niko Prevc so v drugem delu nekoliko izdali živci, poletela je proti 88 metrom, kar je bilo še vedno dovolj za izenačitev njenega najboljšega izida kariere, 7. mesto.

Urša Bogataj in Nika Križnar sta v finalu napadali iz ozadja, z 9. oziroma 8. mesta. V drugi seriji je bila uspešnejša Urša, ki je z boljšim doskokom pristala pri 95 metrih in se zavihtela na peto mesto, Križnar je ostala osma.

Jutri nova preizkušnja

Ema Klinec se je s 87.5 metra uvrstila v finale, kjer je potem skočila 85.5 metra in končala na 21. mestu. Katri Komar se nastop ni posrečil, članica SSK Bohinj je pristala pri 79.5 metra in se v drugo serijo ni uvrstila. “Z današnjo tekmo sem zadovoljna, s skoki prav tako. Škoda doskoka. Glede na trenutno stanje je bilo danes to super. Moram biti s tem zelo zadovoljna. Stanje je bilo prej slabše,” je po tekmi dejala najboljša “orlica” danes, Bogataj.

Foto: Matic Klanšek – GEPA via Guliverimage

“Danes sem prvič imela zelo dobro izhodišče po prvi seriji. Škoda za drugi skok, sem pa zelo vesela, da vem, da znam kazati dobre skoke. Hkrati sem ponovila najboljšo uvrstitev v karieri in tega sem zelo vesela,” pravi komaj 17-letna Prevc.

“Tri tekmovalke v deseterici. Malenkost smo že tipali stopničke. Vseeno pa žal še malenkost neizkušeni, najmlajši Niki Prevc ni uspel ta preboj na stopničke, a vseeno danes sedmo mesto. Peto mesto Urše Bogataj in osmo mesto Nike Križnar je super ekipni izplen,” je povedal trener reprezentance, Zoran Zupančič.

V nedeljo, prav tako ob 16.30, bo na istem prizorišču še ena preizkušnja.

Komentari

Vaš komentar