Nika Križnar mladinska svetovna prvakinja, Klinec druga

SZS

Švicarski Kandersteg je danes v krasnem sončnem vremenu pozdravil najboljše mlade smučarke skakalke, ki bi se za medalje morale pomeriti že včeraj, a jim vreme ni bilo naklonjeno in so tekmo tako izpeljali danes pozno popoldne.

Napovedi z uradnih treningov v Kanderstegu in tudi s sezone svetovnega pokala so se uresničile in slovenska ekipa se veseli kar dveh medalj, zlate in srebrne. Mladinska svetovna prvakinja je kot prva Slovenka v zgodovini postala Nika Križnar. S skokom, dolgim 104 metre je vodila že po prvi seriji, v finalu pa je naslov prvakinje potrdila s točno 100 metri ter skupno 262,6 zbranimi točkami. Srebro je z lanskega prvenstva v Park Cityju ubranila Ema Klinec s 102.5 in 94 metri ter skupno 248,3 točkami. Bron je osvojila Norvežanka Anna Odine Ström z 231,7 točkami.

Odlična je bila tudi Jerneja Brecl, ki je z 88 in 89.5 metri končala na 8. mestu, zbrala pa je 212,0 točk. Med dvajseterico je končala tudi Katra Komar, ki je z 82 in 83.5 metri ter skupno 177,2 točkami osvojila 18. mesto.

Nova prvakinja Križnarjeva je bila po tekmi jasno še bolj nasmejana, kot je že sicer: “Sem zelo vesela. Tu so bili vsi skoki odlični, kakšen popravek je lahko sicer še pri samem doskoku. A to je pika na i. Zelo sem vesela tudi za Emo, ki je stala ob meni na stopničkah. To je nekaj neverjetnega! To je to!” Vesela pa je bila drugega zaporednega srebra tudi njena klubska kolegica Klinčeva: “Danes sem zelo zadovoljna s srebrom, za razliko od lani, ko sem bila razočarana. Letos sem vesela tega rezultata. Sem nisem prišla po rezultat ampak po dobre občutke. Prvi skok je bil eden boljših v tej sezoni in po to sem prišla. Niki pa res privoščim iz srca!”