Slovenija na vrhu! Zmaga za Domna Prevca v Vikersundu!

Getty Images

Domen Prevc je v izjemno razburljivem finalu v Vikersundu poletel do zmage. Slovenski skakalec je po prvi seriji prepričljivo vodil, na koncu pa je Rjojuja Kobajašija ugnal za desetinko točke.

Domen Prevc je turnejo po norveški končal z zmago v Vikersundu in na najlepši možen način zaokrožil svoje odlične nastope v zadnjem obdobju. Hkrati pa se slovenska reprezentanca v domovino na zadnjo preizkušnjo sezone v Planico vrača z odličnimi občutki.

Domnu Prevcu je v prvi seriji uspel izjemen skok dolg 241. metrov. Po prvi seriji je naš skakalec prepričljivo vodil. Drugi z desetimi točkami zaostanka je bil Rjoju Kobajaši. V finalni seriji je Japonec pristal pri 239. metrih in vrgel rokavico našemu mladcu, ki je v drugi seriji skočil 232,5 metrov in na koncu po seštevku slavil za vsega 0,1 točko. Končno tretje mesto je zasedel Stefan Kraft.

V deseterico se je uspel uvrstiti izmed naših tudi Anže Semenič, ki pa je na žalost v drugi seriji storil napako in tekmo končal na 19. mestu. Timi Zajc, ki je bil po prvi seriji na 20. mestu je v drugi izgubil še pet mest. Edini izmed naših, ki je v drugi seriji pridobil je bil Peter Prevc (19. po prvi seriji) na koncu na 16. mestu.

“Raw Air” turnerjo po norveški je dobil Japonec Kobayaši, ki je danes nadoknadil zaostanek za Stefanom Kraftom in ga na koncu tudi prehitel.