Kranjec: "Nikoli več na skakalne smuči"

sloski.si

Na vsakoletni konferenci SAP Now, namenjeni razvoju digitalnih tehnologij, ki jo je včeraj spet gostilo Brdo pri Kranju, je kot govornik nastopil tudi eden izmed najboljših letalcev v zgodovini smučarskih skokov, Robert Kranjec.

Getty Images

 Med drugim je “leteči” Kranjec moderatorki povedal, da se v tekmovalni šport ne namerava vrniti: “Na skaklnih smučeh me ne boste več videli, morda na alpskih, skakal pa 100 % več ne bom.”

Robi vseeno ostaja zvest slovenski A reprezentanci, za katero bo v bodoče razvijal smučarske kombinezone: “Ravno čez nekaj dni odhajamo v Švico, kjer bomo testirali nekoliko hitreješe in potem še nekoliko počasnejše materiale.”

Pogovor je nanesel tudi na njegovo hčerko Piko. “Dal sem jo trenirati atletiko, pa to sploh ni povezano s stereotipom, da temnopolti ljudje hitreje tečejo. Gre le zato, da želim pri njej razviti koordinacijo gibanja in atletika za to lahko zelo dobro poskrbi,” je dejal Kranjec ter dodal, da je strasten kolesar in motorist. Njegov večni idol je Valentino Rossi.

Na vprašanje, kako dober kolesar je v primerjavi s svojim dobrim prijateljem, Primožem Rogličem, se je nasmehil in izstrelil: “Tudi jaz lahko v njegovem zavetrju peljem 60 km/h, ko pa se mi Primož umakne, mi hitrost pade na 40 km/h (smeh).