Konec odštevanja, skakalci pripravljeni na novo sezono

Getty Images

Smučarski skakalci bodo danes v Wisli tekmovali v kvalifikacijah za uvrstitev na nedeljsko posamično tekmo in tako odprli že 41. sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Getty Images

Ema Klinec: “Na to sezono se pripravljam že od decembrskega padca. Ko sem se poškodovala, sem si naslednji dan začrtala, kdaj bom začela skakati, kdaj grem na prve tekme in začetek zimske sezone. Vse poteka dobro. Poškodba je sanirana, pripravljena sem.”

Nika Križnar: “Predvidevam, da sezono čakam tako težko, kot ostala dekleta. Treningi so potekali, tako kot so do zdaj vedno. Čim več skokov skušamo narediti v Kranju. Videli bomo, kako bo sodelovalo vreme v prihodnje. Sama imam še nekaj nihanj, a časa do prvih tekem je še dovolj, da to odpravimo.”

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance: Pripravljeni smo, tako kot smo. Kar smo storili smo. Menim, da smo pripravljeni dokaj solidno ne samo z določenim posameznikom, ampak končno tudi kot ekipa. V Visli si želim normalnih pogojev, da bo skakalnica dobro pripravljena in da ne bo preveč vetra. V Visli in na drugi postaji v Ruki bomo nastopili z enako ekipo, potem pa bo vse odvisno od rezultatov. Posebno ne bi izpostavljal posameznikov, ekipa je bila pridna.”

Timi Zajc: “Zadnja dva treninga nista ravno pokazala, da sem v dobri formi. Moramo počakati do tekme, da bomo videli na kakšni ravni sem. Med plastiko in snegom velike razlike ni, mislim, da je največja v glavi.”

Peter Prevc: Na treningih je še vedno toplo, hladno, a toplega je vedno več, tako da se že veselim prvih tekem.”