Peter Prevc dan po zmagi šesti

Smučarski skoki 12. Feb 201710:08 > 10:16
Getty Images

Po včerajšnji zmagi Petra Prevca v japonskem Sapporu, so le nekaj ur kasneje najboljši skakalci spet bili v zraku. Slovenska reprezentanca je imela v finalu le tri predstavnike, zmagal pa je Poljak Kamil Stoch.

Getty Images

V več kot uro trajajoči uvodni seriji, ki je potekala v zelo spremenljivih vetrovnih razmerah, je spodletelo številnim favoritom na čelu z japonskim veteranom, 44-letnim Noriakijem Kasaijem, ki je bil z 81 metri in petimi točkami povsem na repu. Tudi finalna serija se je zelo vlekla, saj je nekaj časa pihal dokaj močan veter, ki pa je se mnogokrat povsem umiril. V težkih pogojih, tudi snežilo je vse močneje, je Peter Prevc pridobil tri mesta, na zmagovalni oder pa mu drugič v dveh dneh ni uspelo priti. Z zmago in šestim mestom je ponovil lanska dosežka v Sapporu, kot poroča STA.

“Sapporo zapuščam zelo vesel. Če pogledamo grobo statistiko je to prizorišče pri meni zdaj kar na prvem mestu, dosegel sem iste rezultate kot lani. Res se nekako ponavlja, a če bi vedel, da se bo tako ponovilo, se ne bi tako trudil in ogreval za skoke, kot sem se. Toda sem edini med našimi, ki sem bil dvakrat med točkam. Ostali so imeli kar veliko za povedati proti skakalnici, proti vetru, proti naletu, ampak žal se to zgodi. Škoda je, da se to zgodi na drugem koncu sveta, ko se voziš dva dni, potem ti pa zagode še vreme,” je menil Peter Prevc.

Poljak Kamil Stoch je zmagal na drugi tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih, drugi je bil Nemec Andreas Wellinger, tretji pa Avstrijec Stefan Kraft (132 in 144 m, 249,6).

Domen Prevc je bil 20., Jernej Damjan pa 24.

Tako kot v soboto so v drugi seriji nastopili le trije slovenski predstavniki. V finale se niso uvrstili Anže Lanišek na 34. mestu, Cene Prevc, ki je bil 40., Anže Semenič na 44. mestu in Jurij Tepeš, ki je bil predzadnji, 49. (77,5 m, 16,3).