Abrahamovec Kasai ugnal konkurenco v Saporu (VIDEO)

Smučarski skoki 3. Feb 202410:24 1 komentar
Noriaki Kasai. Foto: Profimedia

Iz Japonske prihajajo novice, ki dajejo slutiti, da se 52-letni Noriaki Kasai še enkrat več vrača na velike odre smučarskih skokov.

Japonski Saporo te dni gosti pokal Okurayame, na katerem so se zbrali najboljši japonski smučarji skakalci, z izjemo tistih, ki branijo barve samurajev v svetovnem pokalu.

Junak posamične preizkušnje je bil zimzeleni veteran Noriaki Kasai, ki je po četrtem mestu v prvi seriji s skokom 130 metrov v drugo ugnal vso konkurenco in se razveselil prve tekmovalne zmage po dopolnjenem 50. letu starosti. Da zadeva ni bila enostavna, pove tudi podatek, da je japonski šampion v drugi seriji strl tudi odpor nekdanjega dvakratnega zmagovalca tekem za svetovni pokal Yukije Sata, ki je vodil po prvi seriji, nato pa s polomljenim drugim skokom končal šele na 7. mestu.

“V mojih letih je to zares nekaj posebnega, kajne? Vesel sem zmage. Razmere so bile zelo težke, a pred zaletom sem si rekel – naredi to kar moraš in bo kar bo. In bilo je zelo dobro,” se je po tekmi smejalo 52-letniku.

Dobra forma Kasaija je morda tudi znanilec uspešnega nastopa na največjem odru smučarskih skokov. Kasai bo namreč v jeseni svoje kariere kmalu znova del elitnega ranga, ko bo čez dva tedna nastopil v kvalifikacijah za tekmo svetovnega pokala ravno v domačem Saporu.

Nastopil še en nekdanji šampion

Tekmovalni program pokala Okurayama je na skakalnico privabil še eno veliko ime japonskih skokov. Končno 21. mesto je namreč osvojil dvakratni zlati Olimpijec iz Nagana Kazuyoshi Funaki, ki danes šteje 48 let.

Kazuyoshi Funaki je bil v zaključku prejšnjega tisočletja prvo ime smučarskih skokov. Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje