Spletni trend: je preprodaja vstopnic za Euro sploh mogoča?

Nogomet 3. Feb 20249:35 0 komentarjev
Foto: Profimedia

V teh dneh se na različnih platformah pojavlja ogromno ponudb glede prodaje vstopnic za evropsko prvenstvo, ki jih ponujajo tisti, ki so imeli srečo na nedavnem žrebu dragocenih lističev za ogled letošnjega spektakla v Nemčiji. A pravila Uefe so jasna in stroga, tu je nekaj ključnih poudarkov, kako še lahko pridete do mesta na stadionih Eura 2024.

“Prodam 4 vstopnice SLO : SRB!”, “Zaradi dopusta prodam karte za Dansko, piši na ZS.”, “SLO : ANG, nekaj kart viška, če koga zanima!”

Verjetno ste ljubitelji nogometa v zadnjih dneh na različnih družbenih omrežjih naleteli na sporočila s takšno vsebino, ki morda koga napeljuje k razmišljanju, da si lahko že danes zagotovi vstopnico za tekmo Evropskega prvenstva izven uradnih prodajnih postopkov oziroma četudi ni imel sreče na januarskem žrebu, na katerem so Slovenci oddali kar 344 tisoč prošenj za vstopnice slovenskih tekem Eura 2024.

Spored tekem Slovenije na Euru 2024

16. junij: Slovenija – Danska (Stuttgart)

20. junij: Slovenija – Srbija (München)

25. junij: Slovenija – Anglija (Köln)

A Uefina pravila so jasna. Vse vstopnice so oziroma bodo personalizirane in jih lahko prodate na en sam način. Predvidoma v mesecu marcu bo namreč Uefa odprla posebno platformo ‘Ticket resale platform’, skozi katero boste lahko prodali odvečne vstopnice. Jasno, če bo zanje dovolj zanimanja in za isto ceno, kot ste jo odšteli zanje. V aplikaciji bodo na voljo tudi vstopnice, ki jih srečneži pri žrebu niso plačali do 30. januarja.

Tik pred tekmo bo sicer mogoče v primeru nepričakovanega dogodka vstopnico prek aplikacije prenesti na družinskega člana ali prijatelja, več informacij glede tovrstnega načina prenosa vstopnic pa bo organizator prvenstva podal v nadaljevanju leta.

Uefa
Kot vselej je povpraševanje za obisk tekem velikega nogometnega tekmovanja precej večje, kot je mest na stadionih. Foto: Profimedia

Smola pri žrebu, kaj pa zdaj?

Kako torej do dragocenega lističa, če niste imeli sreče pri žrebu? Prodaja kart za skupinski del Eura 2024 je zaključena. Edini način bo torej prijava v ‘Ticket resale platform’, kjer boste lahko čakali na vstopnice za želeno tekmo, če bodo te na voljo. Vsi ostali načini nakupa kart z dogovarjanjem preko prej omenjenih zasebnih sporočil na različnih družbenih omrežjih oziroma platformah so precej tvegani in kot vselej se bo žal našlo precej ljubiteljev nogometa, ki bodo dolgih nosov spoznali, da so bili žrtve prevarantov.

Če vas torej nekdo napeljuje na izmenjavo gotovine za dragoceni listič oziroma vstopnico, gre verjetno za nekoga, ki vas želi ‘prinesti okoli’. Brez prenosa vstopnice preko uradne Uefine platforme in personalizacije na vaše ime in priimek, ki bo lahko izvedena le skozi vaš uporabniški profil, preprodaja vstopnice za Euro 2024 ni mogoča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!