Bodoči očka vložil novo kandidaturo za pot na Euro

Nogomet 3. Feb 20248:28 0 komentarjev
Tomi Horvat. Foto: Guliverimages

V sosednji Avstriji je nase znova opozoril Tomi Horvat. Nekdanji član Mure je za prvi gol v drugem delu sezone potreboval le devet minut, ob tem pa je svetu sporočil še veselo novico.

Tomi Horvat je jesenski del sezone avstrijskega prvenstva končal v fantastični formi. Na zadnjih petih tekmah je Prekmurec za graški Sturm dosegel kar štiri zadetke in znova še kako opozoril nase.

Tudi nogometno pomlad je 24-letnik začel v velikem slogu. Včeraj zvečer je Sturm tekmovalno leto 2024 s pokalno tekmo proti dunajski Avstriji, Horvat pa je potreboval samo devet minut, da se je znova vpisal med strelce. Ob tem je zadetek proslavil z nogometno žogo pod dresom, s čimer je svetu sporočil veselo novico, da s svojo partnerko pričakujeta naraščaj.

Sturm je klub iz prestolnice na koncu ugnal z 2:0 in se uvrstil v polfinale avstrijskega pokala. Pri moštvu iz Gradca je kapetanski trak nosil Jon Gorenc Stanković.

Dokazovanje Matjažu Keku

Izvrstna forma Horvata zagotovo ni ostala neopažena niti pri selektorju Matjažu Keku. Slednji je doslej Horvatu v reprezentančnem dresu ponudil štiri priložnosti, a zadnjo že pred skoraj letom dni, ko je nekdanji nogometaš Mure na tekmi s San Marinom v Stožicah odigral osem minut.

Vse kaže na to, da bo imel slovenski selektor sladke skrbi pri izbiri potnikov na evropsko prvenstvo, pri čemer bo svojo kandidaturo zagotovo želel oddati tudi Horvat, ki bo nenazadnje igral tudi v izločilnih bojih lige Evropa. Prvi nasprotnik Sturma v sklepni fazi tekmovanja bo slovenski nogometni javnosti dobro znani Slovan iz Bratislave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!