Anže Lanišek rešuje slovensko čast

Smučarski skoki 1. Okt 202318:02 0 komentarjev
Anže Lanišek. Foto: Aleš Fevžer

Na drugi tekmi smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v avstrijskem Hinzenbachu je zmagal Švicar Gregor Deschwanden. Najboljšo slovensko uvrstitev je dosegel Anže Lanišek, ki je bil po sobotnem šestem mestu danes 14.

Slovenski skakalci so imeli tudi na drugi tekmi na avstrijskem prizorišču le dva udeleženca finala. Poleg Laniška, ki je končal na 14. mestu, še Petra Prevca, ta je pristal na 30. mestu.

Za las pa je brez finala ostal mladi Mark Hafnar, ki je prvo serijo končal na 31. mestu. Brez finala je ostal tudi Žiga Jelar na 36. mestu. Timija Zajca je doletela diskvalifikacija zaradi nepravilne opreme.

Na vrhu je Deschwanden zbral 246,6 točke in za 1,9 točke ugnal Bolgara Vladimirja Zografskega, tretji je bil Avstrijec Daniel Tschofenig.

V seštevku tekmovanja, v katerem je do konca ostala le še tekma v nemškem Kliengenthalu naslednji teden, je v vodstvu Zografski. Bolgar ni nastopil na sobotni tekmi v Hinzenbachu, vseeno pa je na vrhu seštevka s 580 točkami. Edini tekmec za skupno zmago je Deschwanden na drugem mestu s 546 točkami, tretji je Japonec Ren Nikaido (315).

Ta konec tedna je v Avstriji prvič v sezoni poletne nagrade slovenska ekipa nastopila z najboljšimi skakalci, na prejšnjih tekmah so večinoma nastopali mlajši predstavniki. V seštevku je med Slovenci najvišje Hafnar na 34. mestu z 61 točkami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!