Kot strela z jasnega: Nemci iščejo novega glavnega trenerja

Smučarski skoki 15. Nov 202316:23 0 komentarjev
Foto: Profimedia

V eni izmed najuspešnejših reprezentanc v ženskih smučarskih skokih je le dva tedna pred začetkom sezone prišlo do nepričakovane menjave glavnega trenerja. S te pozicije se umika nekdanji skakalec Maximilian Mechler, ki se je v lanski sezoni podpisal pod nekaj velikih uspehov nemškega skakanja na smučeh. Začasno ga bo na mestu vodje stroke zamenjal dosedanji pomočnik Thomas Juffinger.

Lanska sezona ženskega skakanja na smučeh je bila za nemško reprezentanco zelo uspešna. Katharina Althaus je na svetovnem prvenstvu v Planici postala svetovna prvakinja na srednji napravi, Nemke so osvojile tudi zlato medaljo na ekipni tekmi. 27-letnica je v lanski sezoni poleg tega kar sedemkrat stopila na najvišjo stopničko tekme za svetovni pokal in v skupnem seštevku končala na drugem mestu, med elitno deseterico je na 5. mestu končala tudi Selina Freitag. 

Z ekipo ni več povezan dovolj, da bi dosegala vrhunske rezultate

Dobri rezultati iz lanske sezone so napovedovali mirne priprave na novo tekmovalno obdobje in tako je tudi bilo. Vse do danes. Dobra dva tedna pred začetkom sezone, ko se bodo najboljše skakalke sveta v začetku decembra zbrale v norveškem Lillehamerju, je z mesta glavnega trenerja reprezentance nepreklicno odstopil glavni trener in nekdanji smučarski skakalec Maximilian Mechler.

“Užival sem pri delu z ekipo, a v zadnjih tednih sem spoznal, da z njo nisem več povezan tako, kot je to potrebno za doseganje vrhunskih rezultatov. Čeprav to obžalujem, sem globoko prepričan, da je moj odstop prava poteza,” je v skopi izjavi za javnost svojo odločitev komentiral Nemec, ki je bil na čelu reprezentance od aprila 2021.

Mechler je bil nekoč tudi sam smučarski skakalec, krona njegove kariere je srebro iz leta 2012 na svetovnem prvenstvu v poletih, ki ga je gostil Vikersund. Foto: Profimedia

Kljub slovesu ostaja v tem športu

Daljši je bil v svojem komentarju zadeve športni direktor skakalnih reprezentanc Horst Huettel.

“V zadnjih treh letih smo skupaj slavili nekaj izjemnih uspehov, kot so štiri medalje na svetovnem prvenstvu v Planici. Temelj za te dosežke je bil izjemno predan in profesionalen odnos Maximiliana Mechlerja. Žal mi je njegove odločitve, a jo spoštujem. Ostal bo pomemben del našega skakalnega sistema in se preselil v mladinski pogon,” je pojasnil Huettel in dodal, da reprezentanco za obdobje letošnje sezone začasno prevzema Mechlerjev dosedanji pomočnik Thomas Juffinger.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!