Van Aert novega trenerja našel pri zmagovalcu Toura

Kolesarstvo 15. Nov 202315:53 0 komentarjev
Roglič Van Aert
Foto: Guliverimage

Potem, ko je trener Wouta Van Aerta Marc Lamberts skupaj s Primožem Rogličem iz Jumbo-Visme presedlal k Bori - Hansgrohe, se je Belgijec odločil za zanimivo potezo. Njegov novi osebni trener bo Mathieu Heijboer, ki skrbi za Jonasa Vingegaarda.

Po 12 letih medsebojnega sodelovanja sta se po koncu letošnje sezone Wout Van Aert in njegov dolgoletni trener Marc Lamberts razšla. 61-letnik se je namreč skupaj s Primožem Rogličem preselil k nemški Bori. Belgijec bo tako prvič v svoji profesionalni karieri zamenjal svojega trenerja.

Van Aert je dejal, da obžaluje, da je sodelovanja konec, vseeno pa svojemu zdaj že nekdanjemu trenerju želi le najboljše.

“Ko mi je povedal to novico, sem bil precej čustven. Zame je konec ere. Veliko sva dala skozi,” je takrat povedal Van Aert.

29-letnik se bo v naslednji sezoni še bolj posvetil cestnemu kolesarstvu. Njegov koledar v ciklokrosu bo namreč precej skromen, ne bo ga niti na svetovnem prvenstvu.

Debitiral naj bi na dirki po Italiji, kjer se je veliko govorilo celo o tem, da bi bil glavni kapetan moštva. Dirkal bi na skupno uvrstitev. Prav zato je logična poteza, da ga pod okrilje vzame Vingegaardov trener Mathieu Heijboer, ki dobro ve, kaj kolesar potrebuje za zmage na največjih dirkah na svetu.

Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Sprememba v naslednji sezoni bo tudi to, da ga ne bo na dirki po Franciji. Na Touru bo ekipa namreč povsem podrejena Jonasu Vingegaardu in njegovemu lovu na tretjo zaporedno rumeno majico.